PRVIH GODINU DANA RADA VLADE: Rezultati odlični, a pojedinci ko na privremenom radu
Foto: Ana Paunković

POLITIKA

PRVIH GODINU DANA RADA VLADE: Rezultati odlični, a pojedinci ko na privremenom radu

Politika -

Ekonomija, ali i zdravstvo i prosveta najbolje su se pokazali u godini pandemije, ocena je Vladimira Pejića, direktora agencije Faktor plus

Prvih godinu dana rada Vlade Srbije sa premijerkom Anom Brnabić na čelu proteklo je u senci pandemije koronavirusa, ali i činjenice da njen sastav neće trajati čitav mandat, zbog čega su se pojedini ministri i ponašali kao da su na privremenom radu, ocena je analitičara.

Kako je za Kurir rekao Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja Faktor plus, iako su ukupni rezultati rada ove vlade odlični, pojedinci su mogli mnogo bolje da rade i sa više energije.

Vladimir Pejić
foto: Kurir

- Ova vlada je relativno kasno izabrana, pritom tu je i pandemija, pa najavljeni novi izbori... Zbog svega toga mi deluje kao da je Vlada bila nekako tiha, iako je urađeno dosta stvari. Prosto mi deluje da se većina ministara ponašala kao da su tu privremeno, a ne u redovnom mandatu. Po mom mišljenju, to što su izbori uskoro ne treba da im bude izgovor, ni prema sebi samima, niti prema javnosti i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, da imaju manju energiju i da manje rade. Istini za volju, ima tu ministara koji su imali brojne izazove, dok su neki novi, pa im je trebalo vremena da se uhodaju. Sve u svemu, opšti utisak je da je ova vlada pomalo bila u senci događaja i predsednika Vučića - ocenjuje Pejić.

Napominje pak da je u prethodnih godinu dana Vlada zabeležila više nego dobre, čak odlične ekonomske rezultate.

Vlada Srbije
foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

- Infrastrukturni projekti su u vreme pandemije takođe odlično izvođeni, gradi se, prave se novi putevi. I u zdravstvu i prosveti su, pogotovo imajući u vidu pandemiju kovida 19, sve sa čime se suočavao i suočava zdravstveni sistem, te uvođenje onlajn nastave u obrazovanju, zabeleženi dobri rezultati - navodi Pejić. Konstatuje da su, i pored dobrih rezultata rada Vlade, pojedinačno ministri mogli mnogo bolje da rade i sa mnogo više energije i hrabrosti. Inače, uoči jučerašnje godišnjice rada Vlade, predsednik Vučić, koji čvrsto stoji uz tim iz Nemanjine, saopštio je odlične vesti - da će Srbija ovu godinu završiti sa stopom rasta od čak 7,5 odsto, što je iznad svih očekivanja.

I. Ž./ Foto/Source:Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track