Ovi lete iz Demokratske stranke!

Kurir otkriva

Ovi lete iz Demokratske stranke!

Politika -
Pajtić, Đilas i Tadić na sastanku u Mošinoj vili kod Novog Sada dogovorili se o smeni potpredsednika Petrovića, Dulića i Trivanove

BEOGRAD - Tiha tranzicija!Biće smena u vrhu Demokratske stranke, ali neće biti klasične čistke, već će se ići kroz stranačke organe, epilog je trojnog sastanka čelnika DS Borisa Tadića, Dragana Đilasa i Bojana Pajtića, održanog u sredu u Mošinoj vili u blizini Novog Sada, saznaje Kurir u vrhu stranke.- Osim njih trojice, sastanku je prisustvovao Miki Rakić, bivši šef Tadićevog kabineta, i Dušan Elezović, prvi čovek vojvođanskog odbora DS. Dugo su razgovarali, bez padanja u vatru. Jednostavno, pokušali su da nađu najbolji način na koji će stranka funkcionisati u budućnosti. Do sednice Glavnog odbora biće sigurno još nekoliko sastanaka, jer konačan dogovor još nije postignut - kaže izvor Kurira i dodaje da je izvesno da Dušan Petrović više neće biti potpredsednik DS.- Predlog za njegovu smenu naći se već na sednici GO, ali i smena Olivera Dulića i Jelene Trivan. Najverovatnije će biti razmotren i rad i odgovornost Vuka Jeremića, ali i sekretara predsedništva DS Borislava Stefanovića - nastavlja izvor Kurira.Sagovornik Kurira kaže da Petrović nije verovao da mu je Tadić okrenuo leđa, ali je u razgovoru s jednim od potpredsednika bio vidno razočaran.- Petrović je počeo da razmišlja da sam izađe i podnese ostavku na sednici Glavnog odbora stranke - zaključuje izvor.

Dušan Petrović
Dušan Petrović

Jelena Trivan
Jelena Trivan

Vuk Jeremić
Vuk Jeremić

Oliver Dulić
Oliver Dulić

Petrović: Miran sam i spreman za raspravuPotpredsednik DS Dušan Petrović je, na pitanje novinara Kurira da prokomentariše naša saznanja iz vrha DS da će biti smenjen, prvo upitao ko za nas predstavlja „vrh stranke“, a zatim odgovorio:- Nemam nikakva saznanja o tome da hoće da me smene. Siguran sam da će u redovnoj proceduri biti rasprave o doprinosu i odgovornosti svakog funkcionera. Potpuno spreman i miran očekujem raspravu - odgovorio je Petrović, koji nije želeo da komentariše sastanak Tadića, Đilasa i Pajtića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track