UTICAJ STRANog faktora

OPOZICIJA BI DA IM STRANCI POMOGNU DA SRUŠE VUČIĆA! Oni se nude da urade sve ono protiv čega se predsednik bori

Politika -

Povodom predstavnika opozicije koji priželjkuju da im strani faktor pomogne kod rušenja aktuelne vlasti na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, gosti Usijanja, potpredsednik GO SNS Milenko Jovanov i naučni saradnik Instituta za političke studije Zoran Milosavljević kažu da je bivši režim navikao da tako funkcioniše.

"Oni su navikli da im stranci diktiraju šta je dozvoljeno a šta ne. Ponoš je navikao na tako nešto. Vučićeva Srbija nije ona u kojoj ambasadori odlučuju ko će biti na vlasti", podvukao je Jovanov.

Usijanje
foto: Kurir Televizija

Politikolog Milosavljević naglasio je da deo opozicije živi u prošlosti.

"Srbija nije ona iz devedesetih, unižena i ponižena, gde se za svaku sitnicu odlazilo u strane ambasade", rekao je on i dodao da to više nije moguće.

Povodom izjave Saše Jankovića da je imao razgovore sa stranim diplomatama sa ciljem da ga smaknu sa trona, Jovanov kaže da oni prizivaju da dođe neko ko će se izboriti sa podrškom naroda Vučiću.

"Nema poverenja naroda da su se opametili od kada su opozicija. Da su manje lopovi, manje zaljubljeni u fotelje i u kombinacije, sada su samo spremniji da za kraće vreme orobe državu. Pošto ne mogu da pobede na izborima, onda će da zovu nekog u pomoć", rekao je Jovanov.

Usijanje
foto: Kurir Televizija

Za ovakvu izjavu opozicionih lidera, kako Milosavljević kaže, opozicija nije ni svesna da je narod prezire.

"Narod ne želi da mu neko nameće nešto protiv volje. Dobro je da postoji kvalitetna opozicija, da na neki način bude bolja od pozicije, ali toga nema", rekao je Milosavljević.

Nikolas i Kristijan Hil su prekaljene diplomate, koji su u Beogradu išli u školu, znaju srpski jezik i kasnije službovali u Sarajevu, Zagrebu itd.

"Nije slučajno da ih dovode ovde, jer samo slanje ima za zadatak da se određene stvari sprovode kako je to zamišljeno, da sprovode politiku svoje države. Kristijan Hil je lični prijatelj Džozefa Bajdena, učestvovao je u pregovorima u Rambujeu, bio je zamenik Ričarda Holbruka, nije slučajno izabran, sprema se, što smo i videli, pojačava se aktivnost diplomata" naveo je Milosavljević.

02:16

POLITIKOLOG O UTICAJU STRANACA NA SRPSKU POLITIKU: Srbija je po svaku sitnicu odlazila u strane ambasade, više nije tako

Jovanov je pitao šta to Vučić neće a oni hoće, pa moraju da ga sklone, da nije Kosovo.

"Oni se nude da urade sve ono protiv čega se Vučić bori", naglasio je Jovanov i naglasio da je još opasnije što Vuk Jeremić poziva na ulice zbog nepostojećeg izbornog rezultata u Negotinu.

Vučić oličava Srbiju koja se razvija i napreduje, a Jeremić je sve dobio zahvaljujući roditeljima, rekao je potpredsednik GO SNS.

Da podsetimo, Zdravko Ponoš, potpredsednik Narodne stranke Vuka Jeremića javno je naveo da u strancima vidi šansu za rušenje aktuelne vlasti i Aleksandra Vučića. Naime, Ponoš, koji se pominje i kao mogući zajednički predsednički kandidat za predstojeće izbore, rekao je da "ako neko odluči da Kristijana Hila (prim.aut. ambasadora SAD) izvuče iz penzije i dovede ga ovde, onda postoji priličan nivo izvesnosti da on neće otići odavde, a da Vučić ostane".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track