14:44

MEDOJEVIĆ: U Ovom trenutku Krivokapić je u NEZAVIDNOJ situaciji

KRIVOKAPIĆ DOŠAO U BEOGRAD DA SE DODVORI BIRAČIMA! Medojević otkrio plan premijera Crne Gore: Nalazi se u NEZAVIDNOJ SITUACIJI

Politika -

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević navodi da je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić došao u posetu Beogradu samo da bi uticao na birače koji žele bolje odnose Srbije i Crne Gore.

Medojević je naglasio da se politička situacija u Crnoj Gori suštinski nije promenila nakon parlamentarnih izbora.

- Zdravko Krivokapić osniva stranku i računa na birače koji žele da Srbija i Crna Gora imaju bratske odnose. Ne želi da uđe nespreman u parlamentarne izbore. Nalazi se u nezavidnoj situaciji i pod uticajem grupacije koja ima samo tri poslanika i koja se okupila oko tabloida Vijesti. Nema podršku Koalicije za budućnost Crne Gore. To je posledica perverzne političke situacije da vladom upravlja URA koja ima samo pet odsto glasova. Politiku kreiraju novi vlasnici Vijesti - rekao je Medojević u jutarnjem programu Kurir televizije.

Medojević je naglasio da se vlada ne može nazvati ekspertskom i da zapravo sprovodi politiku bivšeg režima, a ne aktuelne političke većine.

- Cilj vlade je uništavanje Demoratskog fronta. Izmišljena je ta priča da Zapad neće nekoga od nas. Zapad čak očekuje da preuzmem poslove u borbi protiv mafije. To je bio spin. Došli smo u situaciju da mi koji smo pobedili ne utičemo na vlast - rekao je lider Pokreta za promene.

Medojević je dodao da će prva poseta premijera iz njihovih redova biti upravo Beogradu.

- Narativ je da su Srbi remetilački faktor, a istina je da smetamo dubokoj državi na Balkanu. Njima je interes za Crnu Goru interes Amerike. To je ono što razlikuje Demokratski front. Mi želimo da se građani pitaju. Moraju se eliminisati ljudi iz režima kojima je lični interes važniji od interesa građana - rekao je Medojević.

Dodaje da njegova koalicija želi novu vladu.

- Ne želimo da pričamo o rekonstrukciji vlade jer nas URA ucenjuje. Ne želimo da trpimo politički reket. Želimo novu vladu i da jačamo politički njenu snagu. Moraju da se otvore dosijei tajne policije. Treba nam prelazak iz totalitarnog sistema u demokratiju. Treba da se objavi ko su špijuni u Crnoj Gori - rekao je Medojević.

Nebojša Medojević
foto: Kurir televizija

Lider Pokreta za promene osvrnuo se i na Temeljni ugovor vlade Crne Gore i SPC koji i dalje nije potpisan uprkos predizbornim obećanjima.

- Duboka država ima za cilj eliminaciju hrišćanstva iz Crne Gore. Vrše stalni pritisak na Krivokapića jer su ga i doveli. Došao je prošli put u Beograd da potpiše sporazum sa SPC, ali su poslali ministra finansija da ga spreči. Sklon je da menja mišljenja i da popušta pod pritiskom. Nema političko iskustvo, a milo mu je da bude premijer. Izigrao je narod i zato mu je Demokratski front povukao podršku - rekao je Medojević.

Krivokapić prema rečima Medojevića veruje da može da "primeni model" koji je Mila Đukanovića održao na vlasti 30 godina.

- Imamo privid da se ništa nije promenilo u Crnog Gori. Krupni kriminal koji je razvio Milo Đukanović i dalje funkcioniše. Mafija nije nastala na ulici nego u kabinetima vlade i tajnih službi. Oba klana su nastala pod dejstovom službi koja im je rekla da će da rade kokain sa njihovim saradnicima u Kolumbiji i Meksiku, a da će njihovi pomorci da ga prevoze. Duboka država je i garantovala Đukanoviću da neće biti uhapšen - navodi Medojević.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:43

BIVŠI POTPUKOVNIK KOS: Milo je bitku izgubio, zapadne obaveštajne službe kontrolišu njega i Krivokapića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track