SASTANAK NA SAJMU NAORUŽANJA U MADRIDU: Susret ministra odbrane sa kolegama iz Grčke
Foto: Ministarstvo odbrane

FEINDEF 21

SASTANAK NA SAJMU NAORUŽANJA U MADRIDU: Susret ministra odbrane sa kolegama iz Grčke

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Republike Srbije dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa zamenikom ministra nacionalne odbrane Republike Grčke Nikosom Hardaliasom, na marginama Sajma naoružanja i vojne opreme „FEINDEF 21“ u Madridu.

Stefanović je istakao na početku sastanka da dve zemlje imaju tradicionalno dobre odnose, te da mu je posebno drago da se u prijateljskoj Španiji susreće sa delegacijom prijateljske Grčke. On je bilateralnu saradnju Srbije i Grčke u oblasti odbrane ocenio kao veoma razvijenu, posebno u vojno-vojnom i vojnoobrazovnom segmentu, ističući značaj zajedničkih obuka i vežbi za jačanje operativnih sposobnosti srpske i grčke vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nebojša Stefanović, Madrid, Nikos Hardalias
foto: Ministarstvo odbrane

Stefanović i Hardalias su se saglasili da je dosadašnja saradnja na visokom nivou, kao i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, posebno u vojnotehničkoj oblasti kroz saradnju istraživačkih instituta i odbrambenih industrija. Zamenik ministra nacionalne odbrane Republike Grčke istakao je da Grčka snažno podržava evropske integracije naše zemlje i da čvrsto veruje da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji. Ministar Stefanović se zahvalio na podršci, podsećajući da je članstvo u EU osnovni spoljnopolitički cilj Srbije. On je, takođe, upoznao Hardaliasa i sa aktuelnom situacijom u našoj južnoj pokrajini, ističući da privremene prištinske institucije svojim jednostranim potezima kontinuirano ugrožavaju stabilnost celog regiona. Hardalias je ministru Stefanoviću preneo poziv ministra nacionalne odbrane za zvaničnu posetu Grčkoj.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track