ALEKSANDAR VULIN: Najveći interes Srbije je mir
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova na banjalučkoj televiziji

ALEKSANDAR VULIN: Najveći interes Srbije je mir

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je najveći interes za Srbiju mir i da je to jedini način da se Srbi okupe kao jedinstven politički narod.

„Srbija je ekonomski napredovala jer ima političku stabilnost i mir. Predsednik Aleksandar Vučić je jedini nezavisan lider na Balkanu koji se zalaže za mir, a nisam siguran da je to najveći interes i ostalih koji često ne dele to isto uverenje kao on“, rekao je ministar i predsednik PS-a Vulin u emisiji „Jedan na jedan“ banjalučke Alternativne televizije.

Podsetio je da je Srbija, bez ikakvog uslovljavanja zemljama regiona dala vakcine, pustila gas, da je tu kada je pomoć potrebna i upitao nije li malo čudno da Srbija stalno pruža ruku, a da na njenu pomoć sa druge strane imate ćutanje ili pljuvanje.

Upitan da prokomentariše izveštaj visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Kristijana Šmita da Republika Srpska, na čijem čelu je Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika, ugrožava mir i stabilnost, ne samo u toj zemlji, već i u regionu, ministar i predsednik PS-a Vulin je rekao da nije iznenađen napadom, ali da ga je iznenadila Šmitova ostrašćenost.

„Ta strast sa kojom je napao Republiku Srpsku i Srbe, može da se poredi samo sa sramnim pokušajem Velike Britanije iz 2015. da Savet bezbednosti donese rezoluciju o genocidu i genocidnom srpskom narodu. Tada je predsednik Vučić sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom uspeo to da zaustavi“, rekao je Vulin.

Naveo je da je zabrinut za situaciju u Bosni i Hercegovini jer mržnja koja se emituje prema Srbima liči na početak devedesetih.

„Rat je počeo zato što su Srbima pokušali da otmu pravo glasa, da ih nadglasaju, sad se ponovo priča o tome. Jednom si zaratio zato što si pokušao da preglasaš Srbe, sada misliš da ćeš biti najbolji od svih svetova ako opet preglasaš Srbe i uništiš im pravo da sami odlučuju o sebi. Nećeš. Veoma sam zabrinut jer vidim neodgovornost i nerazmišljanje“, rekao je ministar i predsednik PS-a.

Ministar i predsednik PS-a je rekao da ga brine neodgovornost političkih elita u Bosni i Hercegovini, onih koji kažu da treba priznati Kosovo i da treba ukinuti Republiku Srpsku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track