ĐURA MUTAVI ZADAO SMRTNI UDARAC ZEMUNSKOM KLANU: Novaković otkriva: Zemunci su ga kinjili, on je S UŽIVANJEM ispričao sve o njima
Foto: Kurir TV

bivši šef ukp za kurir izneo detalje

ĐURA MUTAVI ZADAO SMRTNI UDARAC ZEMUNSKOM KLANU: Novaković otkriva: Zemunci su ga kinjili, on je S UŽIVANJEM ispričao sve o njima

Politika -

Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) i jedinice Poskok, otkrio je u razgovoru za Kurir da je najjači udarac zemunskom klanu Dušana Spasojevića Šiptara zadao pripadnik te kriminalne grupe Miladin Suvajdžić - Đura Mutavi.

Suvajdžić je, kako je ispričao Novaković, prvi ukazao da je ključni čovek u atentatu na Đinđića bio - Zvezdan Jovanović. Kako je rekao, za Jovanovića se nije znalo dok, desetak dana posle atentata, nije uhapšen Đura Mutavi.

Miladin Suvajdžić - Đura Mutavi
Miladin Suvajdžić - Đura Mutavi

- On je ukazao na Jovanovića, ali i na Željka Tojagu i Sašu Pejakovića iz JSO. Ispostaviće se da je Suvajdžić ključni svedok u rasvetljavanju svih zločina zemunskog klana. Bio je njihov logističar, u svemu im je pomagao: kupovao stanove, automobile, mobilne telefone... Sve je znao, a direktno vrlo malo učestvovao u zločinima, uglavnom u praćenju lica koja treba oteti ili ubiti. "Zemunci" su Suvajdžića nazivali kretenom, omalovažavali ga, doživljavali ga kao potrčka... Nisu ni slutili koliko zna i koliko će policiji moći da kaže - ispričao je Novaković i dodao:

- Đura je iz osvete, zbog dugogodišnjeg kinjenja, već drugog dana ispitivanja s velikim uživanjem pričao sve što je imao. On je zadao smrtni udarac bandi Dušana Spasojevića. A sve što je rekao Đura Mutavi, posle je potvrdio i još jedan pripadnik tog klana - Dušan Krsmanović.

Podsetimo, Suvajdžić je bio i svedok saradnik na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Kurir.rs / B. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track