SASTANAK PREDSEDNIKA SRBIJE S RUSKIM AMBASADOROM: Razgovarali o poseti Moskvi, projektima i regionalnim pitanjima
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

u zgradi Generalnog sekretarijata

SASTANAK PREDSEDNIKA SRBIJE S RUSKIM AMBASADOROM: Razgovarali o poseti Moskvi, projektima i regionalnim pitanjima

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o pripremama za predstojeću posetu Moskvi, srpsko-ruskim projektima i regionalnim i globalnim pitanjima.

Vučić je istakao važnost njegove posete Moskvi, imajući u vidu ugled i uticaj Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina na svetskoj političkoj sceni i u svetskim ekonomskim tokovima, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Bocan-Harčenko je izrazio uverenje da će i predstojeća Vučićeva poseta Rusiji "biti uspešna, kao i sve prethodne", s obzirom na prijateljske odnose i dobru saradnju dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su ocenili da se posetom Vučića nastavlja "izuzetan politički dijalog" Srbije i Rusije, koji je iz godine u godinu sve intenzivniji, i da predstavlja, kako se navodi, "izraz obostrane želje za svestrani napredak saradnje" dve zemlje.

Vučić je ponovio da Putin "razume položaj" Srbije i zahvalnost za podršku po pitanju Kosova, odnosno teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, stoji u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči i o aktivnostima nakon nedavne sednice Medjuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju i posete potpredsednika Vlade Rusije Jurija Borisova Srbiji.

Vučić je kazao da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata realizuje u skladu sa rokovima i dodao da se paralelno radi i na drugim konkretnim predlozima za bližu saradnju u brojnim oblastima od obostranog interesa, dodaje se.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track