VUČIĆ O INTERVENCIJI POLICAJACA KOD MURALA MLADIĆU Nisu štitili mural već predstavnike nevladinih organizacija da ne dobiju batine
Foto: Printscreen/TV Pink

prilikom pokušaja aktivista NVO da ga prekreče

VUČIĆ O INTERVENCIJI POLICAJACA KOD MURALA MLADIĆU Nisu štitili mural već predstavnike nevladinih organizacija da ne dobiju batine

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je laž da je "policija štitila zidove", povodom intervencije policajaca prilikom pokušaja aktivista nekoliko nevladinih organizacija da prekreče mural Ratku Mladiću u Beogradu.

Vučić je na novinarsko pitanje prilikom obilaska radova na revitalizaciji Termoelektrane "Nikola Tesla B" u Obrenovcu rekao da je "policija štitila njih da ne dobiju batine jer bi ih ovi momci zgazili".

Mural Ratko Mladić, Ratko Mladić, Incident, Njegoševa Ulica, Mural
foto: Ana Paunković

"Policija je uspešno obavila posao i priveli su nekoliko mladića. Prekrečili su (mural), to nije posao za policiju, možda za komunalnu inspekciju ako gradjani prijavljuju", rekao je Vučić.

Mural Ratko Mladić, Ratko Mladić, Mural, Njegoševa Ulica
foto: Ana Paunković

Povodom osuda zbog sprečavanja uklanjanja murala Mladiću, bivšem komandantu Vojske Republike Srpske, koji je u Hagu osudjen zbog ratnih zločina, iz Hrvatske i EU, Vučić je rekao da oni koji su uputili takve osude "bukvalno nemaju drugi posao u životu nego da mrze Srbe".

Vučić je naveo da "članica EU Hrvatska" i sama ima nekoliko murala ratnih zločinaca.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track