NA MESTU MURALA POJAVIO SE I LIDER DESNIČARA Miša Vacić: Ne može se oskrnaviti ono što je narodu u srcu
Foto: Prentscreen

NA MESTU MURALA POJAVIO SE I LIDER DESNIČARA Miša Vacić: Ne može se oskrnaviti ono što je narodu u srcu

Politika -

Ne smiruju se tenzije na mestu murala Ratku Mladiću, a na licu mesta, između ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića i dalje dolaze aktivisti NVO organizacija, ali i desničari.

Podsetimo, na mural je bačena kofa sa krečom, koji je kasnije spran vodom. Posle nekoliko incidenata policija je pravovremeno reagovala i sprečila i najmanje sukobe, a privedeno je nekoliko mladića.

Na mestu murala viđen je i lider Srpske desnice Miša Vacić, koji je rekao da u Beogradu ima još nekoliko murala, posvećeni Ratku Mladiću.

Vacić je je izjavio da je Mladić junak Srbije koji je sačuvao mnoge živote, i rekao da je Mladićeva fotografija u domu mnogih porodica u našoj zemlji.

“Postoje murali Ratka Mladića u Rakovici, na Novom Beogradu, u Zemunu, širom Srbije. Ja poznajem jedne druge umetnike koji su oslikali lik besmrtnog junaka Ratka Mladića koji je nepravedno utamničen u Hagu. Žao mi je da akademski građanin i mlad čovek poliva ovo delo. Ja nisam pristalica nasilja i pretnji, ne treba da se preti. Ratko Mladić treba da krasi mnoge zidove. Ne može se oskrnaviti ono što je narodu Srbije u srcu. NJegove slike su i u stanovima mnogih srpskih porodica“ - rekao je Vacić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track