PREDSEDNIK UŽIVO SVE POKAZAO NA MAPI: Kamen po kamen gradimo našu Srbiju, evo šta smo potpisali! Od Užica do Bašte za pola sata
Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

Potpisivanje važnih ugovora o infrastrukturnim projektima

PREDSEDNIK UŽIVO SVE POKAZAO NA MAPI: Kamen po kamen gradimo našu Srbiju, evo šta smo potpisali! Od Užica do Bašte za pola sata

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kineske građevinske kompanije Power Construction Corporation of China Limited u 10 sati u zgradi Predsedništva.

- Korak po korak, kamen po kamen, krenuli smo da gradimo našu Srbiju i da napredujemo, čini mi se, brže nego što smo i sami očekivali, pre samo nekoliko godina. Ovo je briga o ljudima, kako će da žive ljudi u Užicu, Požegi, Bajinoj Bašti, Gornjem Milanovcu, Loznici. Hvala našim kineskim prijateljima!, poručio je predsednik posle sastanka s sa predstavnicima kineske građevinske kompanije Power Construction Corporation of China Limited.

mapa, Aleksandar Vučić, obilaznica, Užice, Gornji Milanovac
foto: TV Pink Printscreen

Posle sastanka biće potpisan Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac - petlja Takovo, kao i Okvirni sporazum o realizaciji projekata izgradnje obilaznica oko Požege, Užica, Loznice i tunela ispod prevoja Kadinjača. Radovi će biti završeni za dve godine.

mapa, Aleksandar Vučić, obilaznica, Užice, Gornji Milanovac
foto: TV Pink Printscreen

- Korak po korak, kamen po kamen gradimo našu Srbiju, evo šta smo danas potpisali... - rekao je predsednik i naglasio da su ovo za nas velike i suštinske stvari pa se okrenuo ka kineskim izvođačima radova i rekao da očekuje dfa radovi budu u roku, visokog kvaliteta i da naši građani budu zadovoljni.

On je dodao i da Čačani treba da budu najzadovoljniji.

Sve što je danas potpisano predsednik je pojasnio na mapi objasnivši detalje za svaku od obilaznica. On je dodao i da će posle njihove izgradnje biti manje gužvi u centrima pomenutih gradova, da kroz njih više neće prolaziti teretnjaci i da će zagađenje biti neuporedivo manje. Dodao je i da će se od Užica do Bajine Bašte stizati za pola sata.

Nakon sastanka potpisan je Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac - petlja Takovo, kao i Okvirni sporazum o realizaciji projekata izgradnje obilaznica oko Požege, Užica, Loznice i tunela ispod prevoja Kadinjača. Ugovor i sporazum potpisaće predstavnici Vlade Republike Srbije, Javnog preduzeća Putevi Srbije i kompanije Power Construction Corporation of China Limited.

Ugovor i sporazum potpisali su predstavnici Vlade Srbije, Javnog preduzeća "Putevi Srbije" i kompanije Power Construction Corporation of China Limited, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track