PREMIJERKA BRNABIĆ U JELISEJSKOJ PALATI: Otkrila i o čemu je razgovarala sa predsednikom Makronom (FOTO)
Foto: AP/Gonzalo Fuentes

posle pariskog foruma za mir

PREMIJERKA BRNABIĆ U JELISEJSKOJ PALATI: Otkrila i o čemu je razgovarala sa predsednikom Makronom (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Parizu da očekuje pozitivne vesti i podršku Francuske za otvaranje jednog ili dva klastera na međuvladinoj konferenciji koja će biti održana u decembru.

Brnabić je na konferenciji za novinare navela da je sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom razgovarala o situaciji u Srbiji, pre svega u kontekstu evropskih integracija, odnosno o tome da li može da računa na podršku te zemlje za otvaranje klastera na decembarskoj medjuvladinoj konferenciji, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ana Brnabić, Emanuel Makron, Brižit Makron, Brnabić Makron
foto: AP/Michael Euler

"Imamo spremna dva klastera za otvaranje, tako da očekujem pozitivne vesti i podršku Francuske za jedan ili oba klastera, ali svakako značajnu podršku", poručila je premijerka.

Dodala je da je razgovarala i sa predsednicima Kipra i Slovenije. Ona je navela da je u Parizu razgovarala i sa visokim predstavnikom EU Žozefom Borelom."Bilo je zanimljivih i dobrih razgovora, čini mi se da smo uradili dobre stvari za našu zemlju i očekujem da se tako nastavi i danas", rekla je premijerka.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja