PREMIJERKA BRNABIĆ NA TVITERU: Brutalna je i sramotna laž da su Grenel i Palmer lobisti Srbije
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

kategorički demantuje

PREMIJERKA BRNABIĆ NA TVITERU: Brutalna je i sramotna laž da su Grenel i Palmer lobisti Srbije

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić odbacila je danas kao "brutalnu i sramotnu laž" tvrdnju da američke diplomate Ričard Grenel i Metju Palmer lobiraju za Srbiju.

Komentarišući današnji tekst lista Nova "Američkim lobistima skoro dva miliona dolara iz Srbije", Brnabić je na Tviteru navela da "takve laži nanose direktnu štetu Srbiji".

"Kategorički demantujem brutalnu i sramotnu laž sa naslovne strane tabloida Nova: da su Metju Palmer i Ričard Grenel lobisti Srbije. Zastrašujuća je perfidnost kojom je laž servirana ("na spisku kontakata" su, pa su, valjda, lobisti). Ovakve laži nanose direktnu štetu Srbiji", navela je Brnabić.

U udarnom tekstu lista Nova, uz fotografije Palmera i Grenela, navodi se da su njih dvojica "na spsiku kontakata lobističke firme Jorktaun solušns koja saradjuje sa Privrednom komorom Srbije, a koje je prijavila u vezi sa Srbijom".

Grenel je bio izaslanik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Kosova i Srbije, a nakon toga je nekoliko puta boravio u Srbiji.

Palmer je bivši specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan, a sada obavlja funkciju izaslanika za izbornu reformu u BiH.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track