Najnovije vesti

VULIN O VAŽNIM SPORAZUMIMA PRED POSLANICIMA: Radimo preventivno i planski da bismo spremno odgovorili na vanredne situacije
Foto: MUP

skupština srbije

VULIN O VAŽNIM SPORAZUMIMA PRED POSLANICIMA: Radimo preventivno i planski da bismo spremno odgovorili na vanredne situacije

Politika

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u Srbiji tokom ove godine evidentirano 27.564 različita požara, od čega 13.882 na otvorenom koji zahvaljujući planskoj i organizovanoj intervenciji Sektora za vanredne situacije MUP Srbije nisu prerasli u katastrofalne.

„To nije bilo moguće dok niste napravili državu koja je u stanju da radi planski, organizovano i da se priprema za takve izazove. Pre nego što je Aleksandar Vučić preuzeo odgovornost za državu mi smo imali stihijske odgovore. Kada imate više od 27.000 požara i nijedan katastrofalni to nije slučajno, to govori o vrednoći i radu ovih ljudi, ali i o osnaženoj srpskoj državi“, rekao je ministar Vulin u Skupštini Srbije.

Ministar Vulin je naveo da se danas podrazumeva da je Sektor za vanredne situacije u stanju da izađe na kraj sa vanrednim situacijama i da je spreman da uz dobar raspored, obuku, opremu sačuva živote i imovinu svih naših građana. Podsetivši da su srpski vatrogasci ove godine pomagali u gašenju katastrofalnih požara u Severnoj Makedoniji i Grčkoj gde je naša pomoć bila potrebna i zapažena, ministar Vulin je naveo da takvih požara kod nas nije bilo, jer smo se trudili i preventivno radili da ih ne bude.

Kao primer preventivnog rada, ministar je naveo uklanjanje dva privremena mosta u Lučanima, koja bi u slučaju poplave ugrozila fabriku „Milan Blagojević“ i grad i da bi sva ulaganja Vlade Srbije na zaštiti Lučana bila promašena. „Zahvaljujući preventivnom radu, što stalno radimo zajedno i što smo stalno na terenu to se prepoznalo i zajedno sa kineskim izvođačem radova našlo se rešenje i konstrukcije će biti uklonjene, a Lučani bezbedni", poručio je ministar Vulin.

„Radimo unapred, ne čekamo da padne sneg, pa da tek onda reagujemo", kazao je ministar Vulin. Govoreći o nedavnoj vežbi subjekata zaštite i spasavanja „Sistem 2021“, kakva nije izvedena od vremena SFRJ, ministar Vulin je ukazao da je Srbija pokazala da je spremna da odgovori na simultane izazove u istom trenutku na 50 različitih lokacija, od zemljotresa do poplava.

„Radili smo zajedno sa našom braćom iz Republike Srpske i pokazali da smo u stanju da na Drini, šta god da se desi sa obe strane reke, pomognemo jedni drugima", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je dobio brojne pohvale od strane narodnih poslanika za uspešno realizovanu vežbu "Sistem 2021" 5. novembra.

Kurir.rs

POGLEDAJTE ŽANDARMERIJU U AKCIJI, DANAS SLAVE SVOJ DAN Vulin: Naša je dužnost da se Oluja i martovski pogrom ne ponove
06:25

POGLEDAJTE ŽANDARMERIJU U AKCIJI, DANAS SLAVE SVOJ DAN Vulin: Naša je dužnost da se Oluja i martovski pogrom ne ponove

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track