Najnovije vesti

URADILA JE NAJNEMORALNIJU STVAR! Radeta oplela po Macuri, iznela DOKAZE, sve se orilo u studiju od svađe
12:50

URADILA JE NAJNEMORALNIJU STVAR! Radeta oplela po Macuri, iznela DOKAZE, sve se orilo u studiju od svađe

obračun

SEVALE VARNICE U PROGRAMU UŽIVO ZBOG IZBORA! Radeta odmah napala Macuru: Gospođa nema šta da traži ovde DOBILA ŽESTOK ODGOVOR

Politika
10:32h

Ostalo je još nekoliko meseci do izbora u Srbiji, a još nije poznato da li će opozicione stranke nastupiti samostalno ili će formirati koalicije.

Vjerica Radeta iz Srpske radikalne stranka najavila je da će njena stranka izaći samostalno na izbore dok je kopredsednica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura istakla da su članovi njene stranke u odabiru političkih organizacija sa kojima će sarađivati.

- Mi smo spremni da razgovarmo o tome s kim ćemo izaći na izbore. Sužen je izbor političkih organizacija sa kojima možemo da sarađujemo - navela je Macura u "Redakciji".

Macura je objasnila da u obzir dolaze samo organizacije koje su proevropski orijentisane.

- Ulazak u EU znači da dobijemo što kvalitetnije propise u našoj zemlji kako bi život građana Srbije bio kvalitetniji. Proces ulaska Srbije u EU je uređenje naših propisa i zakona. Zbog čega nije tako odgovornost je svih političkih struktura koje su vršile vlast od 2000 godine. Morao je da se napravi jasan otklon od onih sistema kojima mi zvanično ne idemo. Građani u EU nemaju poverenja jer ne znaju šta se zapravo dešava iza. Interes Srbije je svakako da se nađe kao punopravna članica EU - rekla je kopredsednica Stranke moderne Srbije.

Radeta je međutim oštro reagovala rečima da Tatjana Macura nije legitiman sagovornik na temu izbora jer je prema njenim rečima uradila najnemoralniju političku stvar.

politika
foto: Kurir Televizija

- Mislim da gospođa Macura nije legitiman sagovornik iz dva razloga. U prethodnom skupštinskom sazivu kao narodni poslanik uradila je jednu najnemoralniju stvar. Ukrala je mandat političkoj partiji sa čije liste je došla u parlament. Došla je sa liste jedne stranke, tokom mandata se izdvojila, odnela mandat i sve privilegije koje taj mandat nosi. Gospođa Macura govori kao da je u ime neke opozicije, a ona je vlast. Sa grupom 12 organizacija izašla je na izbore na kojima su osvojili manje od jednog procenta. Ta grupacija međutim ima ministarstvo na čijem čelu je Gordana Čomić, a gde su državni sekretari i pomoćnici sa te liste - rekla je Radeta.

Macura je uzvratila da joj žao što Radeta nema šta da kaže o izborima i da pokušava da napravi šou program.

- Jasno mi je da srpskim radikalima jedini cilj da dolaze u emisije i da prave šou program. Gospođa Čomić nema veze sa strankom moderne Srbije! Ne možete da iznosite neistine - rekla je Macura.

Naglasila je i da je Radeta "zaštićena" od izručenja Hagu.

- Petar Jojić i ja smo zaštićeni našim Ustavom, zakonom i odlukom Višeg suda u Beogradu koji je pravosnažno utvrdio da nema osnova za naše izručivanje - odgovorila je Radeta o navodnoj zaštiti.

Radeta se osvrnula na pripremu oko izbora i istakla da je u Srpskoj radikalnoj stranci fokus na odabir članova biračkih odbora.

- Na parlamentarne izbore Srpska radikalna stranka kao i uvek izlazi samostalno. Mi smo u ovom slučaju prestavnici opozicije. Još nismo odredili kandidate, kod nas to radi Centralna otadžbinska uprava, izbori nisu ni raspisani. Bavimo se izborima u smislu da organizujemo stranku u celoj Srbiji i obilazimo odbore. Sve snage smo trenutno usmerili na obezbeđivanje članova biračkih odbora - rekla je Radeta.

politika
foto: Kurir Televizija

Dragan Đilas i Vuk Jeremić su prema njenoj proceni kao "rogovi u vreći" koji traže spas kod nekih evropskih službenika.

- Pokušavaju da ih neko dovede na vlast bez izbora. Verujem da će svi oni izaći na izbore - navela je Radeta.

Sa druge strane, Macura je istakla da se raduje izborima za koje misli da će izaći velika većina.

- Meni je žao što je opozicija dozvolila sebi da učestvuje aktivno u polarizaciji našeg društva. Mislim da će svi izaći na izbore i iskreno se radujem tome. U ovom trenutku imamo jednopartijski parlament - rekla je Macura.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

(Kurir.rs)

.

Bonus video:

PRŠTI NA SVE STRANE! Radeta napala antivaksere, Dorićeva brani Jovanu Stojković, a epidemiolog BEZBEDNU VAKCINU
02:50

PRŠTI NA SVE STRANE! Radeta napala antivaksere, Dorićeva brani Jovanu Stojković, a epidemiolog BEZBEDNU VAKCINU

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track