Najnovije vesti

2 VAŽNA SUSRETA NA ANDRIĆEVOM VENCU: Predsednik se sastao i sa gradonačelnikom Sankt Peterburga (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

predsedništvo

2 VAŽNA SUSRETA NA ANDRIĆEVOM VENCU: Predsednik se sastao i sa gradonačelnikom Sankt Peterburga (FOTO)

Politika
12:29h

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim direktorom ruske državne korporacije Rosatom Aleksejem Lihačevom.

Vučić sa direktorom ruske kompanije Rosatom o izgradnji Centra za visoke tehnologije i inovacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Beogradu razgovarao sa generalnim direktorom ruske državne korporacije Rosatom Aleksejem Lihačovom o izgradnji Centra za visoke tehnologije i inovacije ;u Srbiji.

Vlade Srbije i Rusije potpisale su ranije Sporazum o saradnju u izgradnji Centra za visoke tehnologije za medicinski, naučni, poljoprivredni, industrijski i društveni razvoj.

Vučić je naglasio značaj izgradnje ovog istraživačkog centra u cilju podizanja kapaciteta Srbije prvenstveno u oblasti medicine, medicinske dijagnostike i zdravstvene zaštite stanovništva, saopštila je pres služba Predsedništa.

"Centar će biti namenjen razvoju novih metoda za pomoć u terapijama u onkologiji, pulmologiji, kardiologiji, hematologiji, neurologiji, endokrinologiji i drugim oblastima medicine", istakao je Vučić.

Sprovodjenje ovog projekta planirano je posle potpisivanja dva ugovora tokom boravka predsednika Vučića u Rusiji sledeće nedelje.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se i s gradonačelnikom Sankt Peterburga Aleksandrom Beglovom i predsedavajućim Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga Aleksandrom Belskim.

Vučić sa gradonačelnikom Sankt Peterburga o jačanju odnosa sa Beogradom

Vučić je razgovarao danas sa gradonačelnikom Sankt Peterburga Aleksandrom Beglovom o unapredjenju saradnje i uspostavljanju intenzivnijih odnosa Beograda i Sankt Peterburga.Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić je s tim u vezi naglasio važnost Sporazuma o trgovinskoj, ekonomskoj, socijalnoj, humanitarnoj i kulturnoj saradnji, potpisanog u septembru ove godine, koji podrazumeva proširenje i jačanje saradnje u tim oblastima.

Sporazum, između ostalog, uključuje i plan zajedničkih aktivnosti u oblasti industrije, urbanizma, zdravstvene zaštite, nauke, tehnike, obrazovanja i turizma.

Vučić je podržao inicijativu dva grada za organizovanje investicione konferencije, na kojoj bi privrednici, u saradnji sa privrednim komorama, predstavili investicione potencijale Beograda i Sankt Peterburga i mogućnosti za ulaganja u ova dva grada, navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Instagram/Budućnost Srbije

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja