02:20

DEDJANSKI: Kurti je blagodet za srpski narod, ZAMISLITE DA IMAJU TAMO NEKOG PAMETNOG POLITIČARA

kim

KURTI TRABUNJA OD NEMOĆI! Anđelković: Zatvorena su mu vrata i u Albaniji APSOLUTNO NEMA VIŠE NIKAKAV UTICAJ

Politika -

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća KiM Zoran Anđelković rekao je da je jedina politička agenda premijera lažne države Kosova Aljbina Kurtija velika Albanija i da je to pokazao u više navrata kad je razne delegacije dočekivao sa albanskom zastavom, ali niko od predstavnika međunarodne zajednice na to nije reagovao.

Politička nemoć Prištine da s mrtve tačke pokrene proces zaokruživanja svoje državnosti, podsetimo, naterala je lažnu državu da podgreje stare priče o ujedinjenju s Albanijom, ali i da politički zloupotrebi pandemiju kako bi napalo Srbiju! Kurti je poručio da bi u budućnosti glasao za ujedinjenje s Albanijom, a predsednica Vjosa Osmani iznela je potpuno bizarnu teoriju da je Srbija uslovila pojedine afričke zemlje da ne priznaju nezavisnost Kosova tako što im je nudila ruske vakcine protiv koronavirusa.

Anđelković kaže i da Kurtijeva politika destabilizuje Balkan i da negativno utiče na građane na KiM, ali i na Albance u Albaniji.

"Kurti ne radi ono što bi trebalo. Ne obezbeđuje bolji život na KiM. Nema nikakav politički uticaj da se može baviti apstraktnim temama", rekao je Anđelković u jutarnjem programu Kurir televizije i dodao da se Kurti nije proslavio ni na izborima u Albaniji gde nije ostvario dovoljan broj glasova ni za odborničko mesto, a kamoli za poslaničko.

02:28

KURTIJEVA POLITIČKA AGENDA JE VELIKA ALBANIJA! Anđelković: Ni Albanci u Albaniji ne bi glasali za to

Stevica Deđanski, predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje, naglašava da je Kurti blagodet za srpski narod.

Zoran Andjeklovic, Stevica Deđanskijanski
foto: Kurir Tv

"Vodi katastrofalnu politiku, izaziva tenzije, odgovoran je za upade Rosu i blokiranje prelaza. Mržnja prema svemu što nije albansko izbija iz njega. Kurti je bio osuđeni terorista. Nije bio neki intelektualac", naglasio je Deđanski i ponovio da kosovski Albanci zavise od Amerike.

Podvukao je da se radi na provociranju Srbije, ali da ne treba da podlegnemo.

Anđelković je mišljenja da Srbija treba da razgovara sa Briselom i Vašingtonom gde smo potpisali sporazume, a oni garantovali.

"To je ratifikovano u parlamentu južne srpske pokrajine i to postaje međunarodni ugovor koji je iznad domaćeg zakonodavstva. Treba da podstičemo i podsećamo na potpisane dogovore" - rekao je nekadašnji predsednik Izvršnog veća KiM.

Anđelković se osvrnuo i na Kurtijevo pozivanje na Dejton.

"Dejton je konačno rešenje uspostavljanje mira na teritoriji BiH koja je sastavljena iz Republike Srpske i Federacije. Da su hteli u Vašingtonu da razgovaraju kako da ojačaju bošnjački etnos uveli bi treći entitet. Njima su bile potrebne dve kočnice, RS da se ne bi stvorila džamahirija u Evropi, a druga u Federaciji hrvatski deo", izjavio je Anđelković.

Zoran Andjeklovic, Stevica Deđanskijanski
foto: Kurir Tv

Povodom navoda francuskih medija da je BiH jedna od tri tačke na kojoj bi mogao da izbije rat, Deđanski kaže da nije realno, jer niko ne želi taj rat.

"RS je svoju državnost dobila borbom srpskog naroda i odrekla se dela države da bi stvorila mir. Taj mir se godinama urušava oduzimanjem ingerencija RS, ali se sve vreme priča kako mi rušimo Dejtonski sporazum", zaključio je Deđanski.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

03:19

interpol

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track