ŠOLAKOV MEHANIZAM PONOVO NA DELU: Kako urednica lista Danas uništava Đilasovu političku konkurenciju!
Foto: Beta/Milan Obradović, Marina Lopičić

prljava kampanja

ŠOLAKOV MEHANIZAM PONOVO NA DELU: Kako urednica lista Danas uništava Đilasovu političku konkurenciju!

Politika -

Odmah nakon dogovora Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Zorana Lutovca o izlasku na izbore pokrenut je i mehanizam vlasnika Junajted grupe Dragana Šolaka, inače bliskog partnera lidera Multikom stranke / SSP.

Ovaj mehanizam, kako je Kurir otkrio u istraživanju, radi protiv svakog ko stoji na putu ostvarivanja interesa Dragana Šolaka i njegovog političkog partnera Dragana Đilasa, a ovog puta je pokrenut za uništavanje Đilasove političke konkurencije.

Mehanizam
foto: Kurir televizija

Tako je urednica političke rubrike u listu Danas, koji je u vlasništvu Šolakove kompanije, u kolumni napala lidera SDS Borisa Tadića i njegovu potencijalnu kandidaturu za predsednika Srbije. Kako piše Lukačeva, "kandidatura Borisa Tadića za predsednika Srbije 2022, ukoliko do nje dođe, izvesno će samo naštetiti šansama Dragana Đilasa za dobar rezultat u Beogradu, sve drugo je upitno".

Ali tu se ne zaustavlja, nego ide i dalje u odbrani Đilasa, pa tvrdi da Tadić ima negativan imidž u narodu. No, ni tu nije kraj. Ova Šolakova urednica se ne ustručava ni da ospori istraživanja javnog mnjenja koja nisu u korist Đilasa, pa tako tvrdi: "Podaci iz istraživanja Đorđa Vukadinovića, za koje on tvrdi da pokazuju naklonost glasača ka Tadiću, možda stoje u nekoj metodološkoj postavci. U stvarnosti ne stoje".

Da je većina shvatila šta se krije iza ove kolumne, vidi se i po brojnim komentarima na društvenim mrežama, gde je ocenjena kao primer žeton novinarstva.

- Kolumnu pokazivati studentima žurnalistike da vide kako izgleda propagandno, neobjektivno, žeton novinarstvo. Bravo, @OnlineDanas. Nadam se da, osim gospođe, i vi imate neke vajdice od ove profesionalne blamaže - napisao je tviteraš Goran Paunović, dok je Zoran Živković naveo uz link kolumne: "Ovo nekada beše nezavisno glasilo, ponos istraživačkog novinarstva".

Podsetimo, kako je Kurir otkrio u istraživanju, Šolakov mehanizam čini mreža povezanih političara, instrumentalizovanih medija i nevladinih organizacija, a formirana je s ciljem da ukloni svakoga ko Šolakovim firmama predstavlja konkurenciju i prepreku za ostvarivanje ekstraprofita. U tom mehanizmu su, osim Šolakove Junajted grupe i Junajted medije, takođe i Đilasova Stranka slobode i pravde (SSP) i njegova firma Multikom, zatim mediji Danas, Nova, Vreme, Nin, Direktno, N1, Nova S, zatim nevladine organizacije i neprofitni mediji Birn, Krik, Cins, Crta, Birodi i Istinomer.

Kurir.rs

Bonus video:

01:11

ĐILASOV I ŠOLAKOV MEHANIZAM ZA UNIŠTAVANJE KONKURENCIJE: Umrežili političare, medije i NVO za svoje OPAKE CILJEVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track