PREMIJERKA BRNABIĆ: Svi smo dugo čekali ovaj dan kada se predsednik Vučić susreo sa Putinom! Neverovatna stvar za Srbiju
Foto: screenshot Pink tv

pohvale

PREMIJERKA BRNABIĆ: Svi smo dugo čekali ovaj dan kada se predsednik Vučić susreo sa Putinom! Neverovatna stvar za Srbiju

Politika -

Premijerka Ana Brnabić pozdravila je danas, kako je rekla, fenomenalno ispregovaran dogovor predsednika Aleksandra Vučića sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u vezi sa cenom gasa.

- Svi smo dugo čekali ovaj dan, dan kada se predsednik Vučić susreo sa Putinom, između ostalog, i u vezi sa cenom gasa i ugovora. Sa strepnjom smo čekali da vidimo kako će to proći - rekla je Brnabić u Skupštini Srbije.

Vesti koje je preneo predsednik Vučić, kako je rekla, je bolji nego što je iko mogao da zamisli imajući u vidu da će u kritičnim zimskim mesecima cena gasa u Srbiji ostati 270 dolara. Prema njenim rečima, cena gasa na tržištu se sada kreće 964, a negde prelazi i 1.000 dolara.

- Neverovatna stvar za Srbiju - poručila je premijerka i ocenila da će to doneti privredi i građanima Srbije stabilnost. Ona je dodala da je ovo pokazatelj kako se Srbija dobro bori u najtežim situacijama. Srbija je, istakla je premijerka, po ceni gasa sada konkurentnija od bilo kog drugog na evropskom i svestkom tržištu. Zahvalila je predsedniku Vučiću, ali i ruskom predsedniku na velikom činu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track