15:35

OBRADOVIĆ NUDI OPOZICIONI PAKT: Treba da zakopamo ratne sekire

bliže se izbori

NISMO U VRTIĆU DA SE IGRAMO! BOŠKO ISPROZIVAO VUKA JEREMIĆA: Neozbiljno je da pravite nekakav monopol od opozicije

Politika -

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović nazvao je navode predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da će njegova partija zajedno sa SSP i DS činiti okosnicu opozicije neozbiljnim i naglasio da ga to podseća na dečiju igru u vrtiću.

Vuk Jeremić, podsetimo, rekao je da ne bi smelo da bude dileme da će NS sa Strankom slobode i pravde Dragana Đilasa i Demokratskom strankom predstavljati okosnicu opozicije na predstojećim izborima, a na te navode žestoko su reagovali predstavnici drugih opozicionih stranaka.

- Mislim da je neozbiljno praviti monopol od opozicije. To mi liči na igru u vrtiću. Ovde su se stvari iskristalisale. Postoji jedna kolona bivše vlasti koja želi da se ponovo kandiduje i dobije svoj izborni rezultat. Postoji kolona zeleno-leve koalicije koju zovem još prozapadnijom koalicijom od bivšeg režima. Postoji i ono što predstavljaju Dveri kao treća patriotska kolona suverenistička. Sve tri su proistekle iz bojkota bloka. To je sada nešto što liči na scenario Crne Gore od prošle godine kad se opozicija podelila u tri kolone - rekao je Obradović u jutarnjem programu Kurir televizije.

Lider Dveri predlaže ostalim opozicionim strankama da zakopaju ratne sekire.

- Treba da pošaljemo jednu drugu poruku. Naš mogući zajednički pristup je da pozovemo građane da izađu na izbore i glasaju protiv aktuelne vlasti, a da izaberu koja im se od opozicionih kolona najviše sviđa. Možemo čak formirati i zajednički izborni štab u vidu borbe protiv izbornih krađa. Bivša vlast ne zna da se sadašnja vlast ne može pobediti samo bivšom vlasti. Nema dovoljno glasova - rekao je Obradović.

Boško Obradović
foto: Kurir televizija

Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov izjavio je da mnogima iz opozicije smeta što je lider te partije i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić popularan. Samofalov podseća da je za Tadića na izborima glasalo 2,3 miliona građana, a toliki broj glasova na predsedničkim izborima prema njegovim rečima nije imao ni Aleksandar Vučić.

- Svestan sam da mnogima ne odgovara činjenica da je Boris Tadić među opozicionim biračima jedan od najpopularnijih lidera. Mi se ne obraćamo ni urednicima, ni drugim liderima, koji ne žele sa nama da prave dogovor. Obraćamo se onim ljudima koji su glasali za Borisa Tadića. Podsetiću da je 2008. godine bilo 2,3 miliona ljudi. Nikada za Aleksandra Vučića nije glasalo toliko birača. Ne tvrdim da bi Tadić, ukoliko bi se kandidovao, osvojio svih 2,3 miliona, ali tvrdim da među tim ljudima ima mnogo onih koji su nezadovoljni ovom vlašću, da ima mnogo onih koji su možda glasali za SNS, ali su postali razočarani i da ima mnogo onih koji ne izlaze na birališta jer im ne odgovara nijedna opoziciona organizacija - naveo je Samofalov.

Konstantin Samofalov
foto: Kurir televizija

Funkcioner SDS otkrio je i plan za nastup na izborima.

- Neophodan nam je jasan program, rad na terenu, silazak među građane, rad na stranačkoj infrastrukturi. Vi se ne možete boriti sa ovakvom strankom na vlasti koja ima više od 700.000 članova. To je više nego što je Savez komunista imao u jednopartijskom sistemu. Ne možete se boriti u medijima koji imaju 15 odsto pokrivenosti. Vi morate da se borite u svakoj opštini. Mi na tome radimo kao stranka sa našim partnerskim organizacijama. I te kako možemo da se borimo i na predsedničkim i na parlamentarnim izborima. Na predsedničkim se možda treba boriti sa više predsedničkih kandidata, kako bi svako od njih mobilisao maksimum svojih pristalica, kako bismo podigli izlaznost i sprečili ono što je za Vučića najznačajnije. Vučić namerava da pobedi u prvom izbornom krugu - zaključio je Samofalov.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:11

ĐILASOV I ŠOLAKOV MEHANIZAM ZA UNIŠTAVANJE KONKURENCIJE: Umrežili političare, medije i NVO za svoje OPAKE CILJEVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track