Najnovije vesti

MINISTAR VULIN U MOSKVI: Prijateljski zagrljaj sa ruskim ministrom odbrane Šojguom (FOTO)
Foto: MUP Srbije

poseta

MINISTAR VULIN U MOSKVI: Prijateljski zagrljaj sa ruskim ministrom odbrane Šojguom (FOTO)

Politika

MOSKVA - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi sa ministrom odbrane, generalom Armije Ruske Federacije Sergejom Šojguom o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti.

Ministri Vulin i Šojgu saglasili su se da saradnja između Srbije i Ruske Federacije nikada nije bila na ovako visokom nivou, saopštio je MUP.

Dvojica ministara sa radošću su konstatovala da su se svi dogovoreni projekti iz vremena kada je ministar policije Vulin bio na čelu Ministarstva odbrane uspešno realizovali i da će tako biti i ubuduće.

1 / 5 Foto: MUP Srbije

Poseban doprinos jačanju saradnje između dve zemlje, kako su istakli, dali su predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, čiji su dobri odnosi potvrđeni i na 19. po redu susretu dva predsednika, koji je nedavno održan u Sočiju i koji je za rezultat imao postizanje energetskog sporazuma zahvaljujući kome građani i privreda Srbije imaju dovoljne količine energenata i gasa po najpovoljnijim cenama.

Aleksandar Vulin, Moskva, Sergej Šojgu
foto: MUP Srbije

Ministar Vulin zahvalio se ministru Šojguu na ličnom doprinosu razvoja odnosa snaga bezbednosti dve zemlje i naglasio da politika vojne neutralnosti kojoj je Srbija dosledna, omogućava da ta saradnja bude još intenzivnija.

Ministar Vulin zahvalio se ministru Šojguu na poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije od strane Ruske Federacije.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track