PREDSEDNIK ČESTITAO DAN VOJNIH VETERANA: Proslavom današnjeg praznika mi pokazujemo da vas ne prepuštamo zaboravu
Foto: Instagram Printscreen

čestitka

PREDSEDNIK ČESTITAO DAN VOJNIH VETERANA: Proslavom današnjeg praznika mi pokazujemo da vas ne prepuštamo zaboravu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku povodom Dana vojnih veterana, u kojoj se kaže:

„Svim vojnim veteranima čestitam 4. decembar - Dan vojnih veterana.

U znak sećanja na 1912. godinu i potpisivanje primirja u Prvom balkanskom ratu, koji predstavlja važan istorijski događaj iz oslobodilačkih i odbrambenih ratova Srbije, danas tradicionalno proslavljamo jedan od najvećih vojnih praznika.

Pobedu za život, slobodu, pravo glasa i rodnu zemlju, naši preci, ali i vi, osvajali ste bezbroj puta. Imena velikih srpskih ratnika i heroja koji su se borili za očuvanje nacionalnog identiteta i kontinuiteta državnosti srpskog naroda i Vojske vođenih verom u oslobođenje Srbije, upisana su i tokom Prvog svetskog rata, Drugog svetskog rata i ovih poslednjih, za nas ništa manje teških i bolnih borbenih dejstava.

Proslavom današnjeg praznika mi pokazujemo da vas ne prepuštamo zaboravu, već poštujemo kao ljude, vrednujući svakog pojedinca koji čini jednu državu jakom, kao i vojsku - jedan od osnovnih temelja stabilnosti uspešne države.

Poštovani veterani,

uz obećanje da će država nastaviti da ulaže napore za poboljšanje života vojnih veterana širom Republike Srbije, čestitam vam praznik!“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Kurir.rs/Predsednik.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track