Najnovije vesti

POKRET DOSTA JE BILO: Potrebna stroga kontrola medija preko regulatornih tela
Foto: Aleksandar Jovanović

reagovanje

POKRET DOSTA JE BILO: Potrebna stroga kontrola medija preko regulatornih tela

Politika
22:38h

Pokret Dosta je bilo (DJB) Saše Radulovića - na pitanje Kurira da prokomentariše činjenicu da je Dragan Šolak najveći vlasnik medija u regionu, imajući u vidu da u svom vlasništvu ima preko 100 medija, od kojih je najmanje 25 informativnog karaktera, te kako taj monopol na istinu može da utiče na medijske slobode i nepristrasno informisanje javnosti - navodi da se zalaže za potpuno odvajanje kablovske mreže od medija i zabranu stranog vlasništva u domaćim medijima, kao i za transparentno državno sufinansiranje medija i njihovu strogu kontrolu preko regulatornih tela.

- Ova vlast je izmenom medijskih zakona iz 2014. godine dozvolila da vlasnik kablovske mreže može da bude istovremeno i vlasnik televizijskih kanala i novina. To je pre bilo zakonom zabranjeno. Ova vlast takođe toleriše činjenicu da N1 i Nova S, baš kao i Pink, emituju program iz inostranstva i dozvoljavam im da zaobilaze domaće medijske i poreske zakone. N1 i Nova S pravnim trikovima emituju iz Luksembura, a Pink iz Sarajeva, iako i jedni i drugi program prave u Srbiji – navode u DJB i dodaju_

- Saša Radulović, predsednik Dosta je bilo, u pregovorima oko izbornih uslova je tražio da se sva ova praksa onemogući. Vlast je odbila te predloge i nije htela o njima ni da razgovara. DJB-Suverenisti se zalažu za potpuno odvajanje kablovske mreže od medija i zabranu stranog vlasništva u domaćim medijima, kao i za transparentno državno sufinansiranje medija i njihovu strogu kontrolu preko regulatornih tela.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track