Najnovije vesti

POLITIČKE HIJENE HOĆE DA PREUZMU PROTESTE: Zelenović hteo da nametne svoje zahteve, Manojlović mu ne da
Foto: Printswcreen Twitter

rasprava u Utisku nedelje

POLITIČKE HIJENE HOĆE DA PREUZMU PROTESTE: Zelenović hteo da nametne svoje zahteve, Manojlović mu ne da

Politika
23:30h

Predstavnik inicijative “Kreni promeni”, Savo Manojlović i lider ZZS, Nebojša Zelenović javno su se sukobili u emisiji “Utisak nedelje” kada je Manojlović spomenuo zahteve koji su izneti kao uzrok blokada u subotu.

Manojlović je istakao da postoje samo dva zahteva, dok su danas Nebojša Zelenović, Aleksandar Jovanović Ćuta i Dobrica Veselinović izneli još neke svoje predloge.

U jednom delu pomenute emisije došlo je do razmimoilaženja kada je Nebojša Zelenović je naveo da je na listu zahteva dodat i taj da se predsednica REM-a smeni.

- Mi smo podneli zahtev da Olivera Zekić bude smenjena - rekao je Nebojša Zelenović.

Nakon toga Savo Manojlović je naveo da širenje liste zahteva nije dobro.

- Na Hardvardu sam radio društveno organizovanje i tamo sam kontaktirao neke kolege.Tamo sam pitao da li postoji kampanja u kojoj je širena lista zahteva na taj način i da li postoji kampanja gde je postojao veći broj zahteva, kao i da li je takva kampanja bila uspešna. Odgovor je ne. Ako svi budu dodavali zahteve mi ćemo postati džuboks želja. Imaćemo listu od 100 zahteva Ja sam bio iznenađen kada sam čuo zahteve, jer mi smo imali jasan dogovor - naveo je lider Kreni Pokreni inicijative, a onda naveo i da su dogovori prekršeni.

Povodom rasprave u Utisku nedelje, u vezi sa zahtevima, večeras se oglasilo i udruženje Ne davimo Beograd, koje je inače u koaliciji sa Zelenovićem, i stalo na stranu Manojlovića.

- Ne davimo Beograd podržava dva osnovna zahteva građanskih protesta i blokada, povlačenje zakona o eksproprijaciji i referendumu, kao i do sada, bez promena - navedeno je na Tviteru.

Ubrzo su se pojavili i komentari na post.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track