RAČAK JE LAŽ! Ministar Vulin žestoko odgovorio Prištini
Foto: MUP

zna se ko destabilizuje region

RAČAK JE LAŽ! Ministar Vulin žestoko odgovorio Prištini

Politika -

Sistematska destabilizacija regiona se sprovodi najavama stvaranja "Velike Albanije", hapšenjem Srba i upadima Rosu jedinica na sever Kosova i Metohije, poručuje ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je tako odgovorio ministarki spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Doniki Gervali koja je optužila Srbiju za sistematsku destablizaciju regiona, a ministra Vulina za eskalaciju retorike, jer je izjavio da je Račak laž.

On naglašava da je "stabilnost regiona posebno narušena odbijanjem Prištine da se drži Briselskog sporazuma i formira Zajednicu srpskih opština".

"Nije više pitanje da li Priština destabilizuje region, već da li Evropska unija to dopušta svesno ili iz slabosti. Pre nego počnu da govore o Srbima ili stabilnosti, predstavnici Prištine bi najpre morali da objasne zašto još nisu ispunili Briselksi sporazum i kada misle da održe svoju potpisanu i datu reč, ako je uopšte i imaju. Izgleda da je besa naziv serije koja se emituje u Srbiji, a nikako i osobina prištinskih političara. I da pojasnim još jednom, služeći se naslovom dokumetarnog filma snimljenog od strane nemačkog ARD: 'Sve je počelo velikom laži' i da, Račak je laž", zaključio je ministar Vulin.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track