06:00

NOVI TEROR PRIŠTINE! Albanci sa specijalnim jedinicama upadaju na srpska slavlja i proveravaju da li su SRBI VAKCINISANI

koriste kovid pandemiju

NOVI TEROR PRIŠTINE! Kurti šalje ROSU na srpska slavlja, upadaju sa DUGIM CEVIMA i maltretiraju Srbe

Politika -

Da bi dodatno maltretirali Srbe južno od Ibra, Albanci koriste kovid pandemiju pa sa specijalnim jedinicama upadaju na slavlja koje organizuje srpski narod i proveravaju da li su vakcinisani.

- Da bi maltretirali Srbe, albanci sa specijalnim jedinicama upadaju na slavlja Srba i proveravaju da li su vakcinisani. Borbu protiv kovid pandemije koriste za zastrašivanje. To može policajac da uradi, ali oni koriste specijalne jedinice. Imamo situaciju da od 2000 godine jedva se vratilo negde oko 15.800 Srba i onda Priština govori o nekom napredku. Govori kako su Srbi tamo sigurni, ovo sve izaziva ozbiljnu zabrinutost - ispričao je u Jutarnjem programu Kurir televizije Milovan Drecun.

Milovan Drecun
foto: Kurir televizija

Pojavila se informacija da albanski ekstremisti uz obilatu pomoć političara iz Prištine spremaju za danas i sutra proteste protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji od danas boravi u Tirani u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Predsednik Odbora Narodne skupštine za KiM Milovan Drecun kaže da inicijativa "Otvoreni Balkan" ne odgovara albanskim političarima.

- Već iz najava se vidi da inicijativa "Otvoreni Balkan" ne odgovara nekima, pogotovo zato što je Srbija uključena. To se posebno odnosi na albanske političare na KiM koji ne žele da učestvuju bilo gde gde se Kosovo ne pojavljuje kao država. Albanija je ta koja je najviše pomogla tom stvaranju lažne države Kosovo i ne odustaje od namere da napravi Veliku Albaniju. Vidimo da se najavljuju incidenti, ali ne znam protiv čega će demonstrirati? Protiv "Otvoreni Balkan" ili politike? - rekao je Milovan Drecun.

Milovan Drecun
foto: Kurir televizija

Drecun smatra EU pokazuje odsustvo moći kada je dijalog Prištine i Beograda u pitanju.

- Mi smo ove godine imali ukupno devet rundi razgovora i nije postignut nikakav napredak. Albanci jednostavno ne žele da direktno razgovaraju sa našom delegacijom i ne pokazuju spremnost za kompromis. Oni rešenje odbijaju i sa druge strane EU pokazuje odsustvo moći da natera Prištinu da poštuje ono što je dogovoreno i da počnu konstruktivno da se ponašaju. Prištinu ohrabruju stavovi poput Hilovog koji govori da je za njih najbolje rešenje da dođe do međusobnog priznanja. Po nas to nije dobro i može rezultirati sukobima - kaže Drecun.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

08:10

Milovan Drecun o Kristoferu Hilu i slučaju braće Bitić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track