SAD SE KUNE U DEDA DRAŽU, A OTAC MU BIO U PARTIZANIMA: Vojislav Mihailović bi opet da bude gradonačelnik Beograda!
Foto: Fonet/Dragan Antonić, screenshot YT

politika

SAD SE KUNE U DEDA DRAŽU, A OTAC MU BIO U PARTIZANIMA: Vojislav Mihailović bi opet da bude gradonačelnik Beograda!

Politika -

Koalicija NADA koju čine POKS, DSS i 28 udruženja građana kandidovaće Vojislava Mihalovića za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima. Mihailović je već bio na čelu Beograda od 22. januara 1999. do 5. oktobra 2000. godine kao član SPO, stranke kojoj je tad pripadao.

Bio je i kandidat za predsednika SR Jugoslavije na izborima 2000. godine, kao i vršilac dužnosti predsednika Srbije na jedan dan, od 3. do 4. marta 2004.

Mihailović je, inače, unuk komandanta Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini Dragoljuba Draže Mihailovica i sin Branka Mihailovića partizanskog komandanta na Sremskom frontu.

Trenutno je potpredsednik POKS i jedan od najvatrenijih pristalica povratka mornahije u Srbiju.

O dedi Vojislava Mihailovića Dragoljubu Draži Mihajloviću se već skoro sve zna, ali malo je poznata činjenica da je njegov otac bio veliki marksista i da je tokom Drugog svetskog rata 1944. godine pristupio partizanima.

On je završio jednomesečni komandni kurs i bio je raspoređen u 21. srpsku diviziju Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije sa kojom je upućen na Sremski front, gde je komandovao jednom artiljerijskom baterijom.

Interesantno je da nijednom nije posetio svog oca Dražu Mihajlovića u zatvoru, nakon hapšenja i za vreme sudenja 1946. godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track