PREDSEDNIK U NOVOJ VAROŠI, OBIŠAO OBNOVLJENU ŠKOLU: Biće put, moramo struju da rešimo! Dočekao ga veliki broj građana (FOTO)
Foto: Kurir

OBILAZI ZLATIBORSKI I RAŠKI OKRUG

PREDSEDNIK U NOVOJ VAROŠI, OBIŠAO OBNOVLJENU ŠKOLU: Biće put, moramo struju da rešimo! Dočekao ga veliki broj građana (FOTO)

Politika -

NOVA VAROŠ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Novu Varoš i obnovljenu OŠ "Živko Ljujić", posle čega će obići Sjenicu, Tutin i Novi Pazar.

1 / 23 Foto: Kurir

Predsednik Srbije obećao je u Novoj Varoši da će do kraja sledeće godine, najkasnije početkom 2023. u grad dovesti "nekog dobrog investitora". Predsednik je najavio da će se raditi put od Zlatara preko Kokinog Broda i da je danas potpisan ugovor za put od Požege preko Duge Poljane pa do crnogorske granice.

1 / 9 Foto: Kurir

U Varoši ga je dočekao veliki broj građana.

- Hvala vam što ste me u ovolikom broju dočekali. Živela Srbija, živela Nova Varoš!, rekao je predsednik koji je saslušao građane, njihove molbe a potom obišao unutrašnjost obnovljene škole.

Poklon za predsednika

Aleksandar Vučić, Nova Varoš
foto: screenshot Pink tv

"Za vas je najvažnije, vidim transparent, zato sam i došao, 28 odsto vode Nove Varoši nije za piće. Samo za vodu ulažemo pet miliona evra i krećemo odmah. U kanalizaciju ulažemo ne manje od 10 miliona evra", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Nova Varoš
foto: screenshot Pink tv

On je dodao da će biti urađena gimnazija, da će biti rešeni problemi snabdevanja strujom i da je dogovoren projekat hidroelektrane Bistrica dva.

"Vi znate kad kažem da nešto kreće, vi znate da će da bude urađeno i sad znate da će da bude uradjena voda, struja, gimnazija", rekao je predsednik.

Predsednik je rekao da je srećan što živi u zemlji u kojoj ljudi smeju da dobacuju predsedniku, a kako su se dobacivanja ponavljala, obećao je da će se potruditi da dovede nekog investitora. Vučić nije rekao o kom investitoru može biti reči, ali je obećao da će biti bar 500 zaposlenih.

Građani Nove Varoši nastavili su da dobacuju pitanja uglavnom o putevima kao i pritužbe da ih lokalna vlast ne čuje i ne posećuje. Nakon formalnog govora, predsedniku su počeli da prilaze građani i da iznose svoje pojedinačne probleme tražeći od njega pomoć.

Aleksandar Vučić, Nova Varoš
foto: Kurir

Rekonstrukciju škole koja je izgrađena davne 1976. godine i u kojoj osim tekućeg održavanja ništa drugo nije urađeno finansirala je država. U njenu sanaciju, prvu posle 45 godina uloženo je pola milijarde dinara, te je škola prilagođena potrebama savremenog školovanja. U okviru školske zgrade urađen je i zatvoreni bazen, svi kabineti opremljeni su modernim nameštajem i potrebnim učilima.

Kako je Vučić rekao škola u Novoj Varoši izgleda sjajno nakon obnove i najavio rad na obnovi gimnazije.

Predsednik danas prisustvuje i otpisivanju sporazuma sa predstavnicima kompanije CRBC.

Kurir.rs/Instagram/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja