ZORANA MIHAJLOVIĆ ODUVALA JEREMIĆA NAKON ŠTO JE NAJAVIO REVANŠIZAM: On bi nasilnu promenu vlasti i obračun sa neistomišljenicima!
Foto: Beta Zoran Petrović

REAGOVANJE

ZORANA MIHAJLOVIĆ ODUVALA JEREMIĆA NAKON ŠTO JE NAJAVIO REVANŠIZAM: On bi nasilnu promenu vlasti i obračun sa neistomišljenicima!

Politika -

Ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović odbrusila je lideru Narodne stranke Vuku Jeremiću koji je najavio da bi on, ukoliko dođe na vlast, uveo zakon o lustraciji.

- Politika koju zastupa Vuk Jeremić i njegova NS zasnovana je na zaustavljanju razvoja zemlje i obračunu sa političkim neistomišljenicima. Suština njihove politike je protivljenje privrednom i društvenom razvoju, zabrana drugačijeg mišljenja i nasilna promena vlasti - poručila je Mihajlović.

Umesto programa i ideja, kaže, Jeremić nudi proterivanje investitora, zaustavljanje razvojnih projekata i obračun sa svima koji misle drugačije od njega.

Zorana Mihajlović
foto: Printskrin/Instagram/zorana_dpm

- Najavljuje i da neće odustati dok ne dobije vlast, ali ne na izborima, već na ulici, čime pokazuje da ne veruje u podršku građana. To nije demokratska, ni narodna politika. O tome kako vidi demokratiju i politički pluralizam najbolje govori njegova najava zabrana rada udruženjima i pojedincima koji imaju drugačije mišljenje - napisala je ona na svom Instagram nalogu.

Podsetimo, Jeremić je u nedelju na Trećoj skupštini stranke poručio da će u prvih 100 dana posle izbora nove demokratske Vlade Srbije biti doneti zakoni o lustraciji, oduzimanju nelegalno stečene imovine, specijalnom tužiocu za korupciju i politički kriminal i oduzimanju nacionalnih frekvencija emiterima koji su prekršili standarde objektivnog izveštavanja.

- Mi smo to nazvali revanšizam, što je poštovanje zakona i ima za cilj da spreči da državna vlast i politička moć ikada više budu zloupotrebljeni - naveo je Jeremić.

Kurir.rs/ Foto/Source:Beta Zoran Petrović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja