ŠOK TVRDNJA BIVŠEG ŠEFA POLICIJE Milo stoji iza ubistva ministra Bulatovića?! Posle 20 godina novi DETALJI SMAKNUĆA na Banjici
Foto: EPA Saša Stanković, Shutterstock

afera

ŠOK TVRDNJA BIVŠEG ŠEFA POLICIJE Milo stoji iza ubistva ministra Bulatovića?! Posle 20 godina novi DETALJI SMAKNUĆA na Banjici

Politika -

Ubistvo ministra odbrane Savezne Republike Jugoslavije Pavla Bulatovića (52) naredio je lično predsednik Crne Gore Milo Đukanović jer mu je zapretio da će vojnim brodovima potopiti sve glisere i čamce kojima je švercovao cigarete iz Italije!

Ovo za beogradske medije tvrdi nekadašnji načelnik Odeljenja za krvne delikte Žarko Popović Pop i naglašava da Đukanović stoji iza niza smaknuća u Beogradu.

- Đukanović je izvršio mnoga ubistva u Beogradu. Bulatović je ubijen po direktnom nalogu Državne bezbednosti Crne Gore - tvrdi Popović.

Atentatu je prema njegovim rečima prethodio sukob Bulatovića i Đukanovića.

- Motiv za ubistvo je taj što se suprotstavio da se radi separatistička priča i zapretio Đukanoviću da će mu vojnim brodovima uništiti sve glisere i čamce kojima švercuje cigarete iz Italije u Crnu Goru - rekao je Popović u jutarnjem programu na Hepi televiziji.

Bulatović je ubijen u večernjim satima u restoranu FK Rad 7. februara 2000. godine. Istraga je utvrdila da je ubica došao preko igrališta iz Banjičke šume i kroz prozor ispalio više projektila i ubio ministra odbrane SRJ.

Žarko Popović
foto: Printscreen/TV Pink

Popović tvrdi da je direktni izvršilac atentata Ivan Delić iz Budve.

- Delića je u grad doveo vlasnik kafića "Plavi jahač" na Studentskom trgu Veljko Cerović. Sklonio ga je i posle ubistva. Delić je inače nekoliko meseci kasnije ubio i Cerovića u kafiću - navodi tvrdi nekadašnji načelnik Odeljenja za krvne delikte i dodao da je Đukanović odgovoran i za ubistva Radomir Stojičić Badža i Žike Petrovića.

Delića je inače kao izvršioca prvi pomenuo lider radikala Vojislav Šešelj kad je bio predsednik Anketnog odbora za istragu ubistva Bulatovića u Skupštini Jugoslavije.

Bulatović je ubijen, podsetimo, dok je sedeo u restoranu na stadionu FK Rad na Banjici u društvu direktora nekadašnje Ju garant banke Vuka Obradovića i upravnika restorana Mirka Kneževića.

Ubica je preko fudbalskog terena prišao zadnjoj strani restorana i kroz prozor ispalio nekoliko rafala iz "kalašnjikova". Jedan od metaka za tadašnjeg ministra odbrane bio je fatalan, a pogodio ga je, prema izveštaju sa obdukcije, pravo u srce. Ministar je usmrćen na mestu dok je Knežević lakše ranjen.

Ubica je neprimećen pobegao sa mesta zločina. Na terasi je samo te noći bilo isključeno svetlo. Bulatović je ubijen iz automatske puške "zastava M 70" kojom može da rukuje samo mali broj ljudi pa je verovatno u pitanju bio profesionalac.

Istragu o ubistvu Pavla Bulatovića vodio je istražni sudija Nebojša Simeunović, koji je inače tokom postupka pronađen mrtav u Dunavu, a njegova smrt još nije rasvetljena.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:05

LJUBAN KARAN: Milo Đukanović i crnogorski klanovi su pušteni niz vodu, Crna Gora neće biti kriminalna država

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja