NEMAM VEZE SA UBISTVOM MINISTRA BULATOVIĆA: Po čijem nalogu Popović posle 20 godina izlazi u javnost sa GNUSNIM OPTUŽBAMA?
Foto: EPA Saša Stanković, Shutterstock

DEMANTI IVANA DELIĆA

NEMAM VEZE SA UBISTVOM MINISTRA BULATOVIĆA: Po čijem nalogu Popović posle 20 godina izlazi u javnost sa GNUSNIM OPTUŽBAMA?

Politika -

Prinuđen sam ovim putem da se obratim javnosti povodom neistinitih navoda gospodina Žarka Popovića izrečenih u emisiji "Ćirilica" Miomira Marica, a koji su zatim preneti u dnevnoj novini "Kurir" 27. decembra 2021. godine u tekstu pod naslovom "ŠOK TVRDNJA BIVŠEG ŠEFA POLICIJE Milo stoji iza ubistva ministra Bulatovića?! Posle 20 godina novi DETALJI SMAKNUĆA na Banjici".

Prije svega želim da istaknem da ovaj demanti dajem najviše zbog porodica Bulatović i Cerović i iz poštovanja i pijeteta prema njima i njihovog nenadoknadivog gubitka. Povodom slučaja ubistva gospodina Pavla Bulatovića, sad već daleke 2001. godine, dao sam izjavu kod crnogorskih istražnih organa vezano za taj slučaj, a povod je bila izjava gospodina Vojislava Šešelja i formiranje Anketnog odbora na kome je on iznio da sam ja počinio taj gnusni zločin.

Da ponovo podsjetim javnost, ja sam te noći bio u krugu većeg broja ljudi u Budvi, koji su bili prijatelji mog pokojnog oca. Tu su bili, između ostalih, gospodin Perić iz Kraljeva, gospodin Milošević iz Obrenovca, gospodin Liješević iz Budve, gospodin Ljubanović iz Budve i porodica Dragičević iz Budve. Sva ova lica dala su izjave tadašnjem načelniku kriminalistike gospodinu Mišku Pejoviću i dan-danas su spremni da potvrde svoje navode.

Osim crnogorskih organa bezbjednosti, za sve ovo proteklo vrijeme iz zvaničnog Beograda nije bilo interesovanja za moje saslušanje i saslušanje navedenih svjedoka. Posebno mi je žao što se u ovom kontekstu pominje i gospodin Veljko Cerović, koji je bio veliki prijatelj mog pokojnog oca i koji nikada nije bio ni u kakvim kriminalnim poslovima. Želim da podsjetim da se već punih 20 godina suočavam sa provizornim i monstruoznim navodima i insinuacijama različitih lica koji duboko štete meni i mojoj porodici.

Iskreno se nadam da će ovo biti posljednji put da moram na ovaj način da se javno obratim i branim od ovakvih neistinitih navoda. To je veoma teško u našem društvu i današnjem vremenu gdje svaka laž izgovorena više puta postaje istina, a gdje svako daje sebi za pravo da govori o drugome bez ikakvih osnova i činjenica. Upravo takvi dugogodišnji napadi na mene, preko različitih medija, doveli su čak i do toga da mi je ugrožen život sa tri direktna pokušaja ubistva.

Imajući u vidu da veoma dobro raspolažem informacijama, da sam bio ubijen stavilo bi mi se na teret, ne samo slučaj gospodina Bulatovića, već i određeni nerazjašnjeni slučajevi ubistava u Crnoj Gori. Konkretno 2008. godine planirano je da nakon mog ubistva, lice koje je osuđeno za jedan drugi slučaj, sve te nerazjašnjene slučajeve pripiše meni.

Nameće se pitanje zbog čega i po čijem nalogu gospodin Žarko Popović, nekadašnji načelnik Odjeljenja za krvne delikte u Beogradu, baš sada izlazi u javnost sa gnusnim optužbama protiv mene, bez ikakvih činjenica i materijalnih dokaza, a za koje navodno već punih 20 godina ima saznanja. Kao i protekle dvije decenije, ja, Ivan Delić, spreman sam na svu saradnju sa nadležnim organima u cilju doprinosa otkrivanja pune istine, prije svega zbog porodica Bulatović i Cerović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track