KURIR SAZNAJE! AMERIKA ŠIRI LISTU NEPOŽELJNIH: Sankcije uskoro moguće i za Izetbegovića, Čovića, funkcionere Mila Đukanovića?
Foto: Beta/Harun Muminovic, Dado Djilas

KURIR SAZNAJE! AMERIKA ŠIRI LISTU NEPOŽELJNIH: Sankcije uskoro moguće i za Izetbegovića, Čovića, funkcionere Mila Đukanovića?

Politika -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, po svemu sudeći, neće biti među retkima iz ovog regiona kojima su Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele sankcije.

Amerika, naime, sprema proširenje spiska ljudi za sankcije, saznaje Kurir iz krugova u Vašingtonu.

- Kada je reč o BiH, očekuje se da bi na „crnoj listi" SAD mogao da bude i lider SDA Bakir Izetbegović, kao i šef HDZ BiH Dragan Čović - priča izvor Kurira i dodaje:

- Biće i lista nepoželjnih iz Crne Gore. Kako se može čuti, trebalo bi na spisku da bude bivši ministar iz DPS Branimir Gvozdenović, kao i još jedan član DPS - Petar Ivanović, te još nekoliko crnogorskih biznismena. Podsetimo, Kancelarija za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD uvela je sankcije Miloradu Dodiku zbog, kako tvrde, njegovih "koruptivnih aktivnosti" i "pretnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH".

Kako se navodi u saopštenju na sajtu američkog ministarstva, sankcije su uvedene i Alternativnoj televiziji iz Banjaluke, za koju se tvrdi da je pod kontrolom Dodika.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track