ČESTITKA MINISTRA ODBRANE: Čestitao Božić vojnicima i patrijarhu SPC
Foto: Kurir

po julijanskom kalendaru

ČESTITKA MINISTRA ODBRANE: Čestitao Božić vojnicima i patrijarhu SPC

Politika -

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je danas Božić patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porifriju kao i pripadnicima tog resora i Vojske Srbije (VS) koji poštuju julijanski kalendar.

Stefanović je u čestitki vojnicima i pripadnicima Ministarstva odbrane ocenio da su u prethodnom periodu "istrajno jačali odbrambene kapacitete otadžbine, očuvali mir i njenu stabilnost".

"Sa željom da nam najradosniji hrišćanski praznik da još veću snagu da se borimo za što snažniju Srbiju, čestitam vam Božić. Želim vam da praznične dane provedete u zdravlju i radosti sa svojim najmilijima i da u vaše porodične domove donesu sreću i blagostanje. Mir Božji, Hristos se rodi!", naveo je ministar a preneo njegov kabinet. ;Stefanović je čestitku povodom Božića uputio i patrijarhu SPC Porfiriju i episkopu vojnom Arseniju.

"Neka nam sila predstojećeg Božića daruje mudrost i istrajnost da očuvamo sve plemenite i duhovne vrednosti svojstvene našem narodu i neka nam podari snagu da sa dostojanstvom nadvladavamo sva iskušenja koja pred nas budu postavljena.

Želim Vam dobro zdravlje i svako dobro, uz neprolazni pozdrav - Mir Božji, Hristos se rodi!", piše u čestitki ministra odbrane.

Pravoslavni vernici koji poštuju julijanski kalendar sutra slave Božić, najradosniji hrišćanski praznik.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track