PETAR PETKOVIĆ PRISUSTVOVAO BOŽIĆNOJ LITURGIJI U GRAČANICI: Svaki naš čovek na KiM predstavlja zenicu oka države Srbije!
Foto: Kancelarija za KIM

svečano

PETAR PETKOVIĆ PRISUSTVOVAO BOŽIĆNOJ LITURGIJI U GRAČANICI: Svaki naš čovek na KiM predstavlja zenicu oka države Srbije!

Politika -

BEOGRAD - Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovao je danas na Božić liturgiji u manastiru Gračanica koju je služio vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije.

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Petković je tom prilikom rekao da će i u ovoj godini biti nastavljena pomoć srpskom narodu kroz izgradnju "bolnica, škola, vrtića i novih puteva", kao i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i eparhiji Raško-prizrenskoj.

Petar Perović
foto: Kancelarija za KIM

- Svaki naš čovek na KiM predstavlja zenicu oka države Srbije i mi ćemo se kao i do sada truditi da pomognemo naš narod na Kosovu i Metohiji i u ovoj godini mnogo više, da gradimo i bolnice i škole i vrtiće i nove puteve, ali i da pomažemo našu Srpsku pravoslavnu crkvu i eparhiju Raško-prizrensku na čelu sa Vladikom Teodosijem.

Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim vladiki Teodosiju što nas je udostojio da juče tokom Badnje večeri i danas kada obeležavamo rođenje Gospoda Isusa Hrista budemo zajedno, jer to pokazuje da kada su država i crkva zajedno i za naš narod će biti mnogo bolje, jer i crkva i država predstavljaju stožer opstanka našeg naroda ovde na KiM - istakao je Petković i preneo pozdrave predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu na KiM.

Petar Perović
foto: Kancelarija za KIM

- Da imamo snage, sloge, jedinstva, mira, ali i da imamo strpljenja da bismo se izborili da život pobedi ovde na KiM. Mir Božji! Hristos se rodi! Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica prisustvovao je i predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić, predsednik Privremenog organa Novak Živić, gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić...

Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica prisustvovali su i predsednik i potpredsednik Srpske liste Goran Rakić i Dalibor Jevtić, predsednik Privremenog organa Novak Živić i gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track