PREMIJERKA BRNABIĆ U BANJALUCI: RS je nastala da bi se sprečili zločini nad Srbima počinjeni u Drugom svetskom ratu
Foto: Printscreen

svečana akademija

PREMIJERKA BRNABIĆ U BANJALUCI: RS je nastala da bi se sprečili zločini nad Srbima počinjeni u Drugom svetskom ratu

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras u Banjaluci da je Republika Srpska (RS) plod želje srpskog naroda da živi u miru i da se spreče zločini koji su nad srpskim narodom počinjeni tokom Drugog svetskog rata.

Brnabićeva na svečanoj akademiji povodom Dana RS navela da je Republika Srpska "sačuvala srpsko ime i prezime i pravoslavnu veru".

Premijerka Srbije ocenila je da je odnos Srbije i RS "postao specijalan" zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom članu Predsedništva BiH Milorada Dodika i prenela Vučićeve čestitke povodom Dana RS.

"Brinu me izazovi i problemi sa kojima se suočava Srpska i njeno rukovodstvo, zabrinjava uvodjenje sankcija, Dodiku jer je činjenica da one nisu nikada nisu bile rešenje. Srbija nikada neće provoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda u BiH i Republici Srpskoj", kazala je Brnabić.

Još je navela da je "Otvoreni Balkan" politika koju zagovara Srbija, kako bi se "stvorila drugačija budućnost od prošlosti, ne granice i ograničenja, već slobodan protok robe, ljudi, kapitala".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja