DOK ENERGETSKI SEKTOR POTRESAJU HAVARIJE, MINISTARKA SE SPRDA: Hvali se naslovnicama na kojim je s patrijarhom i Novakom
Foto: Filip Plavčić, Starsport, Beta

selo gori, a zorana se češlja

DOK ENERGETSKI SEKTOR POTRESAJU HAVARIJE, MINISTARKA SE SPRDA: Hvali se naslovnicama na kojim je s patrijarhom i Novakom

Politika -

Ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović, koju su mnogi pozvali da podnese ostavku zbog čestih havarija u TENT, umesto da se uhvati u koštac sa situacijom - počela je sa svime da se sprda na društvenim mrežama.

Ne mareći za to što je usred decembra čak 30.000 domaćinstava danima bilo bez struje jer je zakazao njen sektor, te to što je pre dva dana izbio i požar u TENT, Mihajlović se na svom Instagram profilu doslovno podsmeva problemima iz njenog sektora.

Naime, u većini medija danas je jedna od glavnih vesti upravo problematična situacija u njenom sektoru, te poziv brojnih stručnjaka da ministarka Mihajlović podnese ostavku i preuzme odgovornost za loše vođenje resora. No, ministarku to nije potreslo. Naprotiv.

- Petarda! Tri naslovne strane sa patrijarhom i dve sa Novakom. A šta ste vi uradili danas - napisala je ministarka uz fotografiju naslovnih strana dnevnih novina koje pozivaju na njenu odgovornost.

Potom je objavila fotografiju naslovnih strana novina u kojima očito nije bila tema, pa "zakukala" što je u njima nema.

- Ovi "Šolak - Đilas" ništa! Kako ih nije sramota! Čak su i moji drugari potpuno zaboravili na mene - napisala je Mihajlović.

Zorana Mihajlović
foto: Printskrin/Instagram/zorana_dpm

Podsetimo, za samo mesec dana zabeležene su tri havarije u energetskom sistemu. Poslednji put pre dva dana, kada je izbio požar na površinskom kopu „Tamnava - Zapadno polje“. Tom prilikom se zapalio jedan od odlagača, a procenjuje se da je šteta ogromna - izgubljena je mašina koja je svojevremeno plaćena 18 miliona evra.

Prethodno je i u noći između 11. i 12. decembra 2021. došlo do havarije u TENT, zbog čega je bez elektrosnabdevanja ostalo više od 136.000 ljudi, a preko 2.200 trafostanica prestalo je sa radom nakon što je ispalo šest od osam blokova TENT. Dalje, desetak dana kasnije ponovo je u TENT došlo do problema, kada je izbio požar. Zbog toga su privremeno van pogona bila dva bloka.

Zbog svega, brojni stručnjaci su zatražili da ministarka Mihajlović podnese ostavku, a sve su jače sumnje i da su kvarovi u energetskom sistemu posledica sabotaže, odnosno da sve ovo nije slučajno.

Kurir.rs/ Foto/Source:Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track