PREMIJERKA BRNABIĆ O NOVAKU I LAŽIMA: Skandalozna odluka australijskog suda, razočarana sam
Foto: Beta/Branislav Božić, Nemanja Nikolić

predsednica vlade srbije

PREMIJERKA BRNABIĆ O NOVAKU I LAŽIMA: Skandalozna odluka australijskog suda, razočarana sam

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je odluka Saveznog suda Australije da ukine vizu srpskom teniseru Novaku Đokoviću skandalozna.

"Mislim da je skandalozna odluka, razočarana sam, mislim da je pokazala kako u nekim drugim zemljama funkcioniše vladivina prava, odnosno kako ne funkcioniše vladavina prava. Neverovatno mi je da imamo dve potpuno oprečne odluke suda u roku od samo nekoliko dana, 11 dana i fizičkog i psihičkog maltretiranja", rekla je Brnabić novinarima.

Tročlano veće Saveznog suda jednoglasno je danas odbilo žalbu Djokovića na ukidanje vize, pa će on biti deportovan iz Australije i neće braniti titulu na Australijan openu u Melburnu.

"Kao predsednica Vlade Srbije nisam srećna ali ne treba biti ni previše emotivan. Jedva čekam da vidim Novaka Đokovića u svojoj zemlji, u Srbiji i da zajedno prodjemo sve ovo i da mu pružimo podršku u ovim teškim trenucima", navela je premijerka. Ona se osvrnula na izjavu australijskih vlasti da je u Srbiji manje od 50 odsto vakcinisanih gradjana.

"Neverovatno mi je bilo da vidim brutalne, otvorene laži u Australiji predstavnika države koji kažu da je vakcinacija u Srbiji ispod 50 odsto. U ovom treutku imamo nekih 58 odsto, čak trećom buster dozom se bližimo 40 odsto vakcinisanih, što je mnogo bolje nego u mnogim zemalja EU", navela je Brnabić.

"Pokazali su kako to izgleda, nadam se da i zahvaljujući ovome što danas radimo, da takve stvari neće biti moguće u Srbiji, da u Srbiji kada nekome date vizu to znači da ta osoba može da udje u zemlju, a ne da proputuje posla sveta da biste je izbacili", rekla je Brnabić.

Odluku o ukidanju vize doneo je ministar za imigracije Aleks Hok, jer bi po njegovom mišljenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv korona virusa, ali i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

Prvi grend slem turnir u sezoni počinje u ponedeljak u Melburnu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track