PREMIJERKA RASKRINKALA ĐILASOVOG PULENA: Borko, molio si ambasadora SAD da odloži proglašenje nezavisnosti KiM zbog pobede Tadića!
Foto: Dado Đilas

ružna prošlost

PREMIJERKA RASKRINKALA ĐILASOVOG PULENA: Borko, molio si ambasadora SAD da odloži proglašenje nezavisnosti KiM zbog pobede Tadića!

Politika -

Premijerka Ana Brnabić smatra da je slučaj Rio Tinto još jedan u nizu na kojem se vidi licemerje današnjih opozicionara koji su, dok su bili vlast, doveli ovu kompaniju u Srbiji. Na uvrede zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića, predsednica Vlade je odgovorila podsećanjem da je on 2008. godine molio američkog ambasadora da odloži proglašenje kosovske nezavisnosti kako bi tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić pobedio i na predsedničkim izborima osvojio još jedan mandat.

- Neću biti kao vi koji ste dovodili Rio Tinto, a danas ne znate Rio Tinto. Samo taj Rio Tinto vam pokazuje kakvi ste, da ne idemo dalje i dublje u to. Vi kao što je Borko Stefanović, koji ste trčali u amerčku ambasadu da američkog ambasadora moli da pomeri proglašenje nezavisnosti Kosova da bi Boris Tadić pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora - izjavila je Ana Brnabić na konferenciji za medije u četvrtak.

Ana Brnabić
foto: Printscreen/Hit Tvit

Ona je rekla i da tadašnju vlast u kojoj je bio Stefanović nije marila za Srbe na Kosovu.

- Nije vas bilo briga da li će proglasiti nezavisnost nego kada će je proglasiti. I onda ste imali obraza da vi, koji ste molili američkog ambasadora, ne hajući za Srbe s KiM, prihvatite da budete glavni pregovarač Srbije za KiM. Kakav paradoks. A to najviše govori o tome za koga ste u stvari pregovarali. Za Srbiju? Za Srbe na KiM? Ili za one ambasadore kod kojih ste išli da ih molite da pomere tajming proglašenja nezavisnosti Kosova? I takav čovek meni nešto kaže - poručila je premijerka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track