Malović: Predloženi zakon plagijat

Malović: Predloženi zakon plagijat

Politika -
Sve građane Srbije želim da obavestim da je to zakon koje je Ministarstvo pravde 31.januaru preko vlade podnelo parlamentu na usvajanje, kaže poalnica DS

BEOGRAD- Poslanica Demokratske stranke (DS) i bivša ministarka pravosuđa Snežana Malović ocenila je danas, povodom predloženih izmena zakona o vanparničkom postupku, da se radi o plagijatu, jer je taj zakon, koji sada predlaže Srpska napredna stranka (SNS), još početkiom godine prosleđen tadašnjoj vladi.

"Sve građane Srbije želim da obavestim da je to zakon koje je Ministarstvo pravde 31.januaru preko vlade podnelo parlamentu na usvajanje. S obzirom na promene u vladi ovaj zakon je povučen i sada je predložen od strane jedne poslaničke grupe, a ne vlade ili ministarstva, što je pravni nonsens", kazala je Malović novinarima u Skupštini.

Prema njenim rečima, predlagač sada je poslanik SNS, a ne predstavnik aktuelne vlade.

Inicijativu za podnošenje zakona podneo je zaštitinik građana, potom u saradnji sa Ministarstvima pravde i državne upravu i lokalne smaouprave izrađen je predlog zakona, objasnila je ona.

Malović je ocenila da je nelogično da jedna poslanička grupa uzima zakon i podnosi ga kao svoj, a ne vlada, tvrdeći da se radi o plagijatu.

Ona je upitala da li se neko plaši da ispred vlade izađe pred skupštinu i raspravlja o onome što je na dnevnom redu, podsećajući da sednici ne prisustvuje aktuelni ministar pravde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track