GENERAL PONOŠ HTEO DA ILEGALNO PRISLUŠKUJE VOJNI VRH SRBIJE: Dragan Šutanovac otkrio ŠOK DETALJE o predsedničkom kandidatu!
Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić

rani radovi

GENERAL PONOŠ HTEO DA ILEGALNO PRISLUŠKUJE VOJNI VRH SRBIJE: Dragan Šutanovac otkrio ŠOK DETALJE o predsedničkom kandidatu!

Politika -

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac otkrio je da je predsednički kandidat dela opozicije Zdravko Ponoš, dok je bio načelnik Generalštaba Vojske Srbije, hteo da prisluškuje kompletan vojni vrh!

- A šta ako je sukob nastao kad je general mimo zakona hteo da prisvoji i instalira uređaj za tajno slušanje u Generalštabu iako za to nije imao nikakav pravni osnov? O svemu postoje zapisnici i svedočanstva! Verujem da istraživački novinari mogu da istraže... Naravno, Vojnobezbednosna agencija ima sva neophodna saznanja - napisao je Šutanovac na Tviteru.

Dragan Šutanovac
foto: Privatna Arhiva

Ovo je izazvalo burne reakcije na mreži, pa su mnogi pitali Šutanovca zašto je tek sad javno progovorio o Ponoševim ilegalnim aktivnostima u Vojsci Srbije. Šutanovac je svoj potez objasnio ovako:

- I sad bih ćutao da me ne pominju nekakvi neperspektivni oficiri u penziji ili kandidati za visoke funkcije. Sve što sam imao da kažem rekao sam na Savetu za nacionalnu bezbednost i nadao se da je ta priča završena, ali izgleda da nije.

Dragan Šutanovac
foto: Printscreen
Dragan Šutanovac
foto: Printscreen

Šutanovac je objasnio da slučaj nije procesuiran, jer on nije dozvolio da dođe do krivičnog dela. Bivši ministar odbrane bio je zapravo isprovociran zbog izjava bivšeg visokog funkcionera DSS Vladete Jankovića, koji će najverovatnije biti kandidat za gradonačelnika opozicionog bloka SSP-NS-PSG-DS.

Dragan Šutanovac
foto: Printscreen

- Čuj ja od Vojske Srbije hteo da napravim policiju, a u to vreme policijski sindikat izlazio na proteste sa transparentom “Hoćemo kao Vojska”. Da sam pravio Crvene beretke profesor Vladeta bi imao razumevanja a ovako je razočaran - jedna je od brojnih Šutanovčevih reakcija na Tviteru povodom Jankovićevog gostovanja u "Utisku nedelje".

Zdravko Ponoš je bio načelnik Generalštaba od 2006. do 2008. godine, a nekadašnji lider DS Dragan Šutanovac je u to vreme bio ministar odbrane.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja