00:25

Red ispred kapele na sahrani Ksenije Vučić

ispraćaj na novom groblju u centru beograda

SAHRANJENA KSENIJA VUČIĆ: Milica i Danilo ispratili majku na večni počinak uz zagrljaj i utehu oca Aleksandra Vučića (FOTO)

Politika -

Služeno opelo, govorio i patrijarh srpski Porfirije

BEOGRAD - Novinarka Ksenija Vučić sahranjena je danas na Novom groblju u Beogradu.

Ksenija Vučić, sahrana
foto: Zorana Jevtić

Na večni počinak ispratio ju je veliki broj prijatelja, rodbine, kolega, poznanika i poštovalaca a saučešće su primala njena deca Milica i Danilo, uz pratnju i podršku svog oca, predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

HVALA TI ŠTO JE NAŠA MILICA DANAS SNAŽNA A DANILO HRABAR Potresan oproštaj predsednika: Zaspala si u zagrljaju našeg sina (FOTO)

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

Pogrebna povorka na putu ka grobnom mestu.

1 / 29 Foto: Zorana Jevtić

Ispred kapele oformio se dugačak red onih koji su želeli da porodici izjave saučešće, zapale sveću i preminuloj Kseniji odaju poštu posle čega je služeno opelo. Sahrani je prisustvovao i patrijarh SPC Porfirije koji je posle opela u kapeli održao i kraći govor.

1 / 13 Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

"Bog je sada prima u svoje naručje"

Sveštenik koji je održao opelo rekao je sledeće:

- Kseniju sam poznavao 20 godina. Bili smo zajedno na kardiovaskularnoj klinici, ni jedno ni drugo tada nismo razgovarali o prolaznim stvarima. Pričali smo o smislu postojanja, o tome i kada padamo i kada rastemo, šta je to što nas drži u takvim situacijama. U ovom trenutku mogu da kažem da je njena duša bila bogočežnjiva i da je u toj duši postojao nevidljivi kriterijum koji je određivao njene odnose prema drugim ljudima. Svih tih deset dana na klinici mi je postavljala pitanja koja su joj sada mnogo jasnija. Bog je sada prima u svoje naručje.

1 / 53 Foto: Zorana Jevtić

Sa velikim vencem u rukama na Novo groblje u centru Beograda među prvima je došao brat predsednika Andrej Vučić kao i roditelji predsednika Vučića, Anđelko i Angelina - Angelina Vučić bila je neutešna, te su je prijatelji pridržavali prilikom izlaska iz kapele. Na vencu koji je nosio otac predsednika Srbije, Anđelko, ispisana je poruka "Ksenija, poslednji pozdrav od Angeline i Bate".

1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

Među prvima su na sahranu došli političari Milovan Bojić i Vojislav Šešelj, koji se pojavio u društvu svojih sinova, zatim premijerka Ana Brnabić, ministri Aleksandar Vulin, Maja Gojković, dr Darija Kisić Tepavčević, novinar Milomir Marić, Željko Mitrović, ministri Nebojša Stefanović, Milan Krkobabić, Anđelka Atanasković, Branislav Nedimović, Tomislav Momirović...

1 / 58 Foto: Zorana Jevtić

... političar Čedomir Jovanović potom zamenik gradonačelnika Goran Vesić, nekadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić, Miloš Vučević, Ivica Dačić, pevači Nikola Rokvić i Jelena Karleuša, Sloba Radanocić, Gordana Šaulić, gradonačelnik Zoran Radojičić, operska pevačica Jadranka Jovanović, Nebojša i Lav Pajkić, Vladimir Đukanović, kreatorka Verica Rakočević sa suprugom, Zoran Đorđević, Andreja Mladenović, Marko Đurić, Dragan Marković Palma, te veliki broj poznatih ličnosti iz sportskog, kulturnog i javnog života.

Red ispred kapele na sahrani Ksenije Vučić...

00:25

Red ispred kapele na sahrani Ksenije Vučić

Ispred kapele na Novom groblju u kojoj porodica Ksenije Vučić prima saučešća oformila se duga kolona onih koji su želeli da izjave saučešće i odaju poslednju poštu.

1 / 26 Foto: Ivana Žigić

Podsetimo, Ksenija Vučić preminula je u subotu, 29. januara, u 56. godini života.

1 / 12 Foto: Zorana Jevtić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se tada na svom Instagram profilu i obavestio javnost da je preminula njegova prva supruga.

- Večeras je u Beogradu, iznenada, u 56. godini, preminula Ksenija Vučić, majka naše dvoje dece, Danila i Milice, i moja prva supruga - napisao je on.

Ksenija je preminula u svom domu, a pored nje je u tom trenutku bio sin Danilo. Ksenija Vučić radila je kao novinar više od 30 godina.

00:12

Sahrana Ksenije Vučić na Novom groblju

Karijeru je započela na TV Studiju B, a poslednjih godina je vodila izuzetno gledane emisije na kanalima TV Pink.

Kurir.rs/I.Ž./SĐP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja