BRNABIĆ Od vlasti SNS počelo ulaganje u životnu sredinu, razmišljali smo i investirali kad niko nije pričao o tome!
Foto: Zorana Jevtić

"Ovi izbori ključni"

BRNABIĆ Od vlasti SNS počelo ulaganje u životnu sredinu, razmišljali smo i investirali kad niko nije pričao o tome!

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da pre vlasti Srpske napredne stranke (SNS) niko nije razmišljao o zaštiti životne sredine i tu ću "našu politiku i poziciju braniti do smrti".

"Ako postoji vlast koja je razmišljala o zaštiti životne sredine to je onda vlast koju vodi SNS. Razmišljali smo i investirali kad niko nije pričao o tome. Ja sad čujem da su neki protiv, da teba da se nešto zatvori, nikakav plan od takvih ne čujem", rekla je Brnabić, za TV Hepi.

Kako je ; navela, "hoćemo li da se svi bavimo poljoprivrednom ; - u redu, ali je važno da ne izvozimo sirovinu, već da izvozite finalne prozivode ali za to trebaju postrojenja".

Ana Brnabić
foto: screenshot Happy tv

Ona je rekla da je fiskalna stabilazacija, koja je postignuta zavljajući Aleksandru Vučiću, omogućila velika ulaganja u zaštitnu životne sredinu, tako da je 600 milona evra dato za filtere za termeolektrane.

"Mi znamo šta je plan i kad je u pitanju izgradnja kanalizacione mreže, prečišćavanje otpadnih voda, dodatne elektrane koje koriste obnovljive izvore energije, pošumljavanje i svega drugog što se tiče zaštite životne sredine", rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, "kada neko danas priča o Zelenoj agandi, a ne kaže šta smo mi se uradili, koliko su bila teška vremena kad smo ulagali u nju, dodje vam da sednete i plačete i kažete 'ljudi kako vas nije sramota'".

Ona je naglasila da su predstojeći izbori "ključni" jer je mnogo uradjeno, "izašlo se iz višedecenijskog tunela", ali bi mogli da nam "donesu još četiri odnosno pet godine, koliko je predsednički mandat, jer bi Srbija nastavila ovim sadašnjim putem da bude još jača i stabilnija".

"Bićemo zemlja koja je dovoljno jaka da joj niko ništa ne može, da nema opasnosti da opet dodju neki političari, tajkuni koji samo žele da ukradu. Treba više da se ponosimo uspesima, o kojima je sanjao Vučić, ali bez podrške naroda ne bi ovoliko uspeli", rekla je Brnabić.

Kurir.rs/Beta/TV Happy

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track