TADIĆ ZAKAZAO UJEDINJENJE S DEMOKRATAMA SRBIJE: SDS sutra bira rukovodstvo i pravi novu partiju. Čeka se odluka o kandidaturi!
Foto: Kurir

nova kolona

TADIĆ ZAKAZAO UJEDINJENJE S DEMOKRATAMA SRBIJE: SDS sutra bira rukovodstvo i pravi novu partiju. Čeka se odluka o kandidaturi!

Politika -

Nakon nekoliko odlaganja, Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića ujediniće se sutra sa Demokratama Srbije. Tadić je najavio da je za sutra zakazana Izborna skupština SDS i ujedinjenje sa Demokratama, čime se želi obnoviti izvorna misija DS.

Skupština ujedinjenja biće održana u Zemunu i tom prilikom će biti izabrani predsednik i potpredsednici SDS, kao i ostali organi stranke. Generalni sekretar SDS Konstantin Samofalov najavio je da će se novoj stranci priključiti neki od najuglednijih članova DS koji su, kako je naglasio, i stvarali tu partiju decenijama. On je u tom kontekstu pomenuo pojačanja poput Vide Ognjenović, Nade Kulundžije, Gorana Ćirića, Dragoslava Šumarca, Vojislava Jankovića, Slobodana Milosavljevića...

Vida Ognjenović
foto: Dragana Udovičić

Kao što je Kurir već pisao, Tadić će i nakon ujedinjenja biti predsednik nove organizacije, a potpredsednici će biti Goran Bogdanović, Goran Radosavljević i Mikica Stanković iz SDS, kao i Nada Kolundžija, Vojislav Janković i general Petar Radojičić iz Demokrata. Vida Ognjenović se pominje kao predsednica Etičkog komiteta nove stranke. Bivši predsednik Demokrata Srbije Branislav Lečić neće biti član nove stranke.

Tadić je u više navrata govorio da namerava da se kandiduje za predsednika na predstojećim izborima, a iz SDS su poručili da će stranka "u najkraćem roku" doneti konačnu odluku. Samofalof je rekao da SDS razgovora i sa Novom strankom o izbornoj koaliciji, kao i sa još nekim organizacijama i pokretima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track