BRAT BOGOLJUBA KARIĆA ZA KURIR O NJEGOVOM SUMANUTOM POTEZU: Dragomir: Pitao sam ga, šta se ovo dešava? Evo šta je Bogoljub rekao
Foto: Marina Lopičić, Printscreen

cirkus ne prestaje

BRAT BOGOLJUBA KARIĆA ZA KURIR O NJEGOVOM SUMANUTOM POTEZU: Dragomir: Pitao sam ga, šta se ovo dešava? Evo šta je Bogoljub rekao

Politika -

Brat Bogoljuba Karića, Dragomir Karić, otkriva za Kurir kako je i zašto Bogoljub rešio da traži od nadležnih institucija da mu u zvaničnim dokumentima piše da je 20 godina mlađi, pa da umesto 68 godina u buduće, barem na papiru, ima 48 godina.

Sve je, kaže, u ličnom doživljaju a i Bogoljub želi, veli, da na ovaj način ohrabri i osnaži sve penzionere.

- Pitao sam ga sinoć šta je ovo, šta se dešava? I poenta je da je stvar u tome da se pošalje poruka da si spreman da budeš mlađi, da radiš i da pobediš starost. A on to radi na svoj način - kaže Dragomir Karić.

Dragomir Karić
foto: Printscreen / TV Happy

Bogoljub, kaže, ovim gestom želi da podigne moral svim ljudima koji su pred penzijom.

- Pogotovo onima koji ulaze u penziju, mislim na godine... naime, sa 65 godina kod nas u Srbiji ti si penzioner, drugim rečima, odbačen si i nepotreban društvu. A recimo u zemljama poput Rusije i Amerike ljudi rade bez obzira na godine, bitno je samo mentalno zdravlje i želja. Zato Bogoljub na ovaj način šalje poruku svima: mladi ste ako se tako osećate. I čovek će se sigurno psihološki osećati mlađe i sposobnije ako zna da ima 20 godina manje - zaključio je Dragomir Karić.

Bogoljub Karić
foto: privatna arhiva

Podsetimo, Bogoljub Karić traži od nadležnih organa da mu promene godinu rođenja i upišu da je 20 godina mlađi. Kako kaže, stanje njegovih krvnih sudova dokazuje da je sposoban da živi kao daleko mlađi čovek.

Naime, u saradnji sa svojim advokatskim timom, Karić je gradskoj upravi grada Kragujevca predao zahtev za promenu godine rođenja u dokumentima, a sve kako bi umesto 17. januar 1954. u njegovoj ličnoj karti stajala 1974. godina.

Bogoljub Karić
foto: Zorana Jevtić

U zvaničnom saopštenju za javnost Karić navodi da je na svoj 65. rođendan gradskoj upravi grada Kragujevca, kao nadležnom državnom organu, podneo zahtev za donošenje odluke o promeni upisa podatka o "činjenici njegovog rođenja", tako što će se utvrditi da je rođen 17.01.1974. godine u Peći, a ne 17.1.1954. godine kako je upisano u matičnoj knjizi.

I. Ž./ Foto/Source:Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track