NEDIMOVIĆ ODGOVORIO BULATOVIĆU: Najlakše je lagati o nekoj obećanoj zemlji, poput Diznilenda, ili mestu gde su kuće od čokolade
Foto: Nikola Anđić, Dado Đilas

oštro

NEDIMOVIĆ ODGOVORIO BULATOVIĆU: Najlakše je lagati o nekoj obećanoj zemlji, poput Diznilenda, ili mestu gde su kuće od čokolade

Politika -

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović reagovao je povodom poziva na proteste koje je poljoprivrednicima uputio potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović.

- Nažalost, ni Srbiju nije zaobišla predatorska vrsta političara i njihovih poltrončića koji na povocu čekaju mrvice od velikog gazde Đilasa, koja je spremna da "gazi preko mrtvih" samo da se dočepa istih i neke fotelje. Iako nemaju apsolutno nijedno rešenje za ijedan od problema koje pominju, najlakše je lagati o nekoj obećanoj zemlji, poput Diznilenda ili mestu gde su kuće od čokolade, prozore od marmelade i druge slične priče za malu decu. Samo da gradjani glasaju za njih i eto konačne sreće za sve - naveo je Nedimović i dodao:

- Moram samo da podsetim da je ta sreća kad su oni vladali izgledala tako što su ih tukli po putevima i blokirali svaki prilaz svojim dvorovima u prestonici. Setite se 2011. godine u Arilju i malinara koje su hapsili i prebijali po ulicama samo jer su hteli da razgovaraju sa tadašnjim ministrima. Vrlo su naivni ako misle da ljudi zaboravljaju kako su živeli pre samo deset godina sa istim tim beskrupuloznim političarima, prepoštenom Đilasu, njegovim saborcima tada i današnjim poslušnicima. Tako na primer danas odu u selo kod čoveka koji je član odbora njihove stranke i predstavljaju ga ljudima kao poštenog neutralnog poljoprivrednika. Jeftine podvale, sadržaja nigde naravno. Hvale jedan drugog po principu ja tebe vojvodo ti mene serdare, rodjenu državu pljuju iako od njenih para žive, loše su im subvencije, ali se redovno prijavljuju za iste. Licemerje na sve strane pršti. Šef im zgrnuo stotine miliona i sad ih sa jednom štalom kupuje da obmanjuju narod zajedno sa svojim poltrončićima iz lokalnih odbora u ulozi poštenih poljoprivrednika.

Zasadi Drvo, Branislav Nedimović
foto: Kurir

Nedimović je naveo i "jedno malo raskrinkavanje samo povodom poslednjih laži i obmana".

- Rekli su da neće biti đubriva u Srbiji, đubriva ima i to u trenutku kada ga pola Evrope nema ni po sto puta većoj ceni. Rekli su da će goreti od protesta u Braničevskom okrugu, uprli su sve snage da nahuškaju ljude, ali protesta nema. Nema ih jer mi sa ljudima razgovaramo, uvek i svuda, čak i kad nema idealnog rešenja. Ukinuli smo carine, zamrznućemo cene goriva na 179 dinara, donećemo i nove mere. Narod vidi rad i iskren napor države da pomogne. Za razliku od njih, naš znoj je od rada za narod, ne batinjanja istog, što je bio njihov način rešavanja problema. Neka lažu jedni druge, nek se hvale i nadaju novim otimačinama i privilegijama. Što je babi milo, to joj se i snilo. Narod će reći svoje 3.aprila.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja