PRESPAVALI SKUPŠTINU Plaćamo ih i po DVA MILIONA, a oni ni da beknu! Čak 36 poslanika za 18 meseci NIJEDNOM se nije javilo za reč!
Foto: Kurir TV, Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

sramota

PRESPAVALI SKUPŠTINU Plaćamo ih i po DVA MILIONA, a oni ni da beknu! Čak 36 poslanika za 18 meseci NIJEDNOM se nije javilo za reč!

Politika -

Aktuelni saziv Skupštine sitno broji do raspuštanja, jer će u aprilu biti održani vanredni parlamentarni izbori, a za 18 meseci koliko su "radili", od avgusta 2020. godine kada su položili zakletvu, neki poslanici se bukvalni nijednom nisu javili za reč! To što je čak 36 njih, prema podacima Otvorenog parlamenta, bukvalno prespavalo Skupštinu, nije smetalo da iz džepova poreskih obveznika izbiju po oko dva miliona dinara.

Istina, ima među njima i onih koji dobijaju samo paušal od oko 30.000 dinara, a ne i platu, poput direktora JP "Srbijagas", socijaliste Dušana Bajatovića koji debelo zadađuje na drugoj strani, ali se nameće pitanje zašto onda zauzimaju mesto u parlamentu nekima koji bi se makar malo više potrudili da predstavljaju narod, što im je i u "opisu posla".

Naime, prosečna poslanička plata s paušalom iznosi oko 110.000 dinara, a ovaj saziv parlamenta trajao je 18 meseci. To znači da je svako od ćutologa inkasirao po oko 2 miliona dinara. I to samo za platu. A gde su tu i putni troškovi koji mnogi naplaćuju...

Među onima koji se bukvalno nijednom nisu javili za reč su poslanici iz gotovo svih partija koje su zastupljene u parlamentu, a zanimljivo je da su, osim "nojavlija" koje javnost nije uspela da upozna jer im je ovo prvi mandat, u kategoriji "spavača" i svojevrsni skupštinski veterani. Osim pomenutog Bajatovića, glas u ovom sazivu nismo čuli ni Igoru Bečiću, Aleksandr Jugoviću, Aleksandr Čotriću, Mladenu Grujiću, Mileni Popović, udovici Oliver Ivanovića... Podsetimo, aktuelni saziv Skupštine čiji je predsednik liders SPS Ivica Dačić konstituisan je 3. avgusta 2020. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track