JEREMIĆ BOJKOTUJE ĐILASA: Vuk nije došao na predaju zajedničke liste, niti je Narodna stranka potpisala sporazum o nenapadanju!
Foto: Nebojša Mandić, Dragana Udovičić

nešto škripi

JEREMIĆ BOJKOTUJE ĐILASA: Vuk nije došao na predaju zajedničke liste, niti je Narodna stranka potpisala sporazum o nenapadanju!

Politika -

U poslednjim aktivnostima opozicionog bloka oko Dragana Đilasa i Stranke slobode i pravde upadljiv je izostanak Vuka Jeremića, čija Narodna stranka je deo ovog saveza. Uprkos novom predizbornom savezništvu, Jeremić danas nije došao na predaju zajedničke izborne liste za parlamentarne izbore, a njegova stranka jedina nije potpisala takozvani Sporazum za odgovornu Srbiju, na koji su potpise stavili svi iz Đilasovog bloka, kao Nova stranka, SDS Borisa Tadića i još neki pokreti.

Jeremić se o ovome nije oglašavao, pa je ostalo neobjašnjeno da li bojkotovanje ova dva dođađaja, prilično važna za predizborne aktivnosti, znači da lider NS još ne može da se pomiri sa činjenicom da je Đilas na svoju ruku progurao Zdravka Ponoša, inače dojučerašnjeg visokog funkcionera Jeremićeve stranke, za predsedničkog kandidata ovog dela opozicije.

Podsetimo, deo opozicije je u četvrtak potpisao sporazum o saradnji, koji podrazumeva i obavezivanje lidera da se međusobno ne napadaju. Međutim, ovaj sporazum nije potpisao niko iz Jeremićeve organizacije, niti je bilo ko iz NS prisustvovao potpisivanju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track