DELA I ISTINU NIKO NE MOŽE DA POBEDI! Vučić i SNS počeli kampanju: Prosečna plata biće 1.000 evra, Srbija neće u NATO!
Foto: screenshot Vesti

u susret izborima

DELA I ISTINU NIKO NE MOŽE DA POBEDI! Vučić i SNS počeli kampanju: Prosečna plata biće 1.000 evra, Srbija neće u NATO!

Politika -

Pozivom građanima da izađu na izbore 3. aprila, jer se na njima bira između prošlosti, koju nude politički protivnici, i budućnosti Srbije, koju dosadašnjim rezultatima trasira Srpska napredna stranka, predsednik SNS Aleksandar Vučić započeo je juče predizbornu kampanju velikim skupom u Merošini. On je najavio da će prosečna plata do kraja narednog mandata biti 1.000 evra, da će Srbija ostati celovita i sigurna za svoje građane i naglasio da neće postati članica NATO.

Uradili više nego iko

- Tačno je da smo uradili više auto-puteva nego bilo koja druga vlast u istoriji Srbije. Tačno je i da smo uradili železničke pruge. Gradimo aerodrome, i sve to nije stvar obećanja. Čućete u ovoj kampanji od mnogih da će sve biti besplatno, da će teći med i mleko, ali država ne funkcioniše tako... Mogli smo da izmislimo šta hoćete, ali smo vrlo precizno rekli da će prosečna plata do kraja narednog mandata biti 1.000 evra... I dalje nije dobro, nije dovoljno, plate moraju da budu veće. Znam koliko se mučite, koliko poštujete rad i napredak, i moraćemo brže, snažnije i jače, kako bismo deci obezbedili sigurniju budućnost. Znam da ćemo zajedno raditi da to obezbedimo - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Merošina
foto: screenshot Vesti

On je podsetio da je prethodna vlast ostavila njegovoj stranci vruć krompir u pogledu pitanja Kosova i Metohije.

- Mi imao svoju stolicu, jednu jedinu stolicu Srbije, koju volimo više od svega, više od svih. Posle godina užasnih uslova došli smo do toga da je KiM u sastavu Srbije. Radili smo polako i tiho i čuvali naš narod i kao što ste videli, nije bilo ratova. A onima koji se danas, koji se dobro sećaju 1999. godine poručuju da se nikad ne zna da li hoćemo u NATO. Ja im poručujem da neće narod Srbije u NATO, narod Srbije voli svoju vojnu neutralnost i svoju vojsku, narod Srbije hoće da sami čuvamo svoje nebo, hoće da imamo snažnu vojsku - naglasio je Vučić i poručio da Srbija neće kvariti odnose sa Rusijom i Kinom zato što to neko od nje traži.

Kibicerima je najlakše

Govoreći o svojim političkim protivnicima, on je rekao da oni, osim kritika i napada, ništa drugo ne mogu da ponude.

Aleksandar Vučić, Merošina
foto: screenshot Vesti

- Lako je onima koji kibicuju, oni će da kažu: mi ćemo to bolje. Pa što niste uradili to bolje, imali ste 12 godina? Srbija više nikada neće ići nazad i Srbiju više niko ne može da zaustavi. U Srbiji, za razliku od nekih drugih zemalja, neće biti gladi. Obezbedili smo dovoljno rezervi. Kad je Kina počela da kupuje sve, ja sam rekao: moramo i mi sve da kupimo. Kada dođe do sukoba, neće biti ni energenata, ni hrane, kako god okrenete - bezbroj problema. Zato da znate, država se ponašala odgovorno, imamo svega, čak i za to smo se snašli, svega imamo osim gasa i nafte, a i te ćemo rezerve da povećavamo - rekao je predsednik SNS.

Na kraju predizbornog skupa je poručio:

- Izađite na izbore 3. aprila, jer tu se bira između prošlosti i budućnosti. Idemo na izbore da ih pobedimo ubedljivije nego ikad. Pokazaćemo da istinu i dela ne mogu da pobede.

Uskoro pojačanje za srpsku vojsku

Stiže najmoćnije oružje na svetu

Vučić je najavio da će za nekoliko dana Vojska Srbije dobiti jedno od najmoćnijih oružja trenutno u svetu.

- Za nekoliko dana ćete videti koliko je Srbija snažnija. Srbija više nikada nikome neće biti lak plen. Srbija nikome neće dozvoliti da joj tu slobodu ugrozi - poručio je Vučić.

Šah-partija Vučića i Radenovića

Ponosan sam što sam na listi, deo sam istorije

Aleksandar Vučić
foto: Instagram/avucic

Na putu ka Merošini Vučić je prekratio vreme uz šah-partiju s matematičarem Stojanom Radenovićem, pa je tu fotografiju podelio na svom Instagramu. Radenović se kao kandidat na izbornoj listi SNS obratio okupljenima na mitingu i rekao da je Srbija sada druga zemlja.

- Ponosan sam što govorim pred ovoliko ljudi. Srbija je sad nova država, i to je jasno ne samo vama već i vašim političkim protivnicima. Matematika kojom se ja bavim gleda samo rezultat i kad su me pitali da li hoću da podržim listu SNS, zastao sam, to se ne dovodi u pitanje bilo kog čoveka koji gleda rezultat, rezultat i dela govore. Nisam se dvoumio, ponosan sam, da mi oprosti predsednik Vučić i predsednica Vlade, osetio sam to da je ovo deo istorije i zašto da propustim taj deo - rekao je on.

Danica Grujičić, prva na listi SNS

Da se trend razvoja nastavi

Aleksandar Vučić, Merošina, Danica Grujičić
foto: screenshot Vesti

- Hvala vam što ste došli da zahtevate da se ovakav trend razvoja nastavi. Dolazimo u situaciju da se lečimo onako kako se leče u mnogo uspešnijim zemljama. Izgradili smo tri kovid bolnice. Ulagalo se u bolnice i domove zdravlja u unutrašnjosti.

Jelena Begović, treća na listi SNS

Prepoznat značaj obrazovanja i nauke

Aleksandar Vučić, Merošina, Jelena Begović
foto: screenshot Vesti

- Stvari se menjaju na globalnom nivou. Bez nauke nema budućnosti. Ova država je to prepoznala i počela da ulaže u obrazovanje, nauku i inovacije. Moramo da obrazujemo decu, da slobodno razmišljaju. To je budućnost Srbije. Zato sam ja ovde.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track