PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM RAISIJEM: Za jačanje saradnje Srbije i Irana
Foto: Printscreen/RTS

telefonski razgovor

PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM RAISIJEM: Za jačanje saradnje Srbije i Irana

Politika -

Predsednici Srbije i Irana, Aleksandar Vučić i Ebrahima Raisi založili su se danas u telefonskom razgovoru za jačanje bilateralne saradnje, saopštio je Vučićev kabinet.

Raisi je rekao da će Iran ostati dosledan poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nastaviti da u tom smislu podržava zemlju u medjunarodnim organizacijama.

Potvrdio je opredeljenje Irana da razvija svestrane odnose sa Srbijom i zahvalio Vučiću za angažovanje na razvoju bilateralne saradnje, navodi se u saopštenju.

Vučić je u razgovoru istakao da je Srbija zainteresovana da sa Iranom razvija saradnju u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes.

Izrazio je nadu da će ova godina, kada dve zemlje obeležavaju 85 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, obilovati dobrim primerima saradnje i češćim kontaktima dveju strana.

Vučić je izdvojio oblasti sa velikim mogućnostima za saradnju, poput poljoprivrede i prehrambene industrije, kao i različite proizvodne delatnosti, građevinarstvo, rudarstvo i energetiku i informacione tehnologije, kao i obrazovanje, kulturu i sport, dodaje se u saopštenju predsedništva Srbije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track