BALŠA BOŽOVIĆ: Srbija da podrži Evropsku uniju u vezi sa Ukrajinom
Foto: Kurir televizija

Predsednik Io Regionalne akademije za razvoj demokratije

BALŠA BOŽOVIĆ: Srbija da podrži Evropsku uniju u vezi sa Ukrajinom

Politika -

NOVI SAD - Predsednik Izvršnog odbora Regionalne akademije za razvoj demokratije Balša Božović izjavio je danas da Srbija treba da usaglasi svoju spoljnu politiku sa spoljnom politikom EU u vezi sa ukrajinskom krizom."Ovo je test za Srbiju da li će usaglasiti svoju spoljnu politiku sa spoljnom politikom Evropske Unije ili će ponovo, pod raznim naivnim izgovorima, glumiti neutralnost i tako iznova pokazati da nije pouzdan partner Evropskoj uniji", naveo je Božović u saopštenju za javnost.

On je dodao da su "oči zapadnih demokratskih zemalja trenutno uprte u Srbiju”" i da se upravo u ovakvim kriznim i ključnim situacijama pokazuje ko je kredibilni i pouzdan partner i na koga može da se računa, a ko zbog pogrešne politike gradi politiku nepoverenja prema EU, najvećem ekonomskom partneru Srbije.

"Ovde se ne radi o tome da li neko voli Rusiju ili ne i emocije prema Rusiji ne treba dovoditi u pitanje. Medjutim, Srbija mora biti svesna da ima svoju politiku i prioritete, dok Rusija ima svoje, i da stvari u tom smislu treba da budu čiste. Ukoliko Srbija voli sebe, radiće ono što je njen interes u spoljnoj politici, a to je podrška njenim partnerima u EU", kazao je Božović.

On je podsetio da su sve zemlje regiona osudile "rusku agresiju na Ukrajinu".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track